Hvad er Meta Sundhed?

Forsiden Inspiration og Oplevelser Hvad er Meta Sundhed?

     3
Gæsteskribent

Lars Mygind

Lars Mygind er en ildsjæl, der brænder for at udbrede viden om TFT Tankefeltterapi og om METAsundhed. Lars underviser indenfor begge områder og kan kalde sig Danmarks førende underviser indenfor METAsundhed og Tankefeltterapi. Lars er også medforfatter til en række bøger om disse emner. Bøger, der er solgt i mere end 30.000 eksemplarer.

METAsundhed handler om at kombinere det bedste fra alle verdener. METAsundhed er en model for kropslig sundhed, der tilbyder redskaber til forståelse af, hvordan du kan styrke din indre balance og sundhed på alle områder; Fysisk, følelsesmæssigt, mentalt, socialt og åndeligt. METAsundhed ser på sammenhænge imellem dine oplevelser, tanker og eventuelle egne eller nedarvede traumer og så dit fysiske helbred.

Med udgangspunkt i, at krop og psyke hænger sammen, og at tanker, følelser og oplevelser kan påvirke den indre biokemi, arbejdes der med individuelle veje til genetablering af balance på flere planer. Tænk eksempelvis på, hvordan en eksamenssituation kan påvirke din fordøjelse eller hvordan en chokerende oplevelse kan få dig til at ryste og græde. Urbiologien spiller en rolle, og alt hænger sammen – fysisk som psykisk. Det er disse faktorer, som METAsundhed adresserer med redskaber til forståelse, forløsning og bedring.

Ifølge teorierne bag METAsundhed, så ligger der et følelsesmæssigt pres eller oplevelse bag udviklingen af alle sygdomme. Sygdomme forløber over to faser. En aktiv stress fase og en regenerations/reparations fase. Det kan være en stor hjælp ved eventuel sygdom at forstå, hvor i processen du befinder dig. Viden herom kan være ganske afgørende. De beslutninger, som du træffer i relation til behandling, kan nemlig enten understøtte eller forværre, afhængig af, hvilken fase af sygdommen, som du befinder dig i.

METAsundhed handler om forståelse og respekt for kroppens reaktioner på oplevelser og traumer, som ofte er nedarvet. Når du har denne indsigt, vil du i højere grad kunne tage aktivt hånd om dit liv og din sundhed. Der arbejdes også ud fra teorien om, at hvert væv eller organ berøres af specifikke problemstillinger. Ud fra denne teori kan der udarbejdes en behandlingsplan, som normalt omfatter syv områder:

1. Kemi: Hvad spiser og drikker du, hvordan trækker du vejret og hvad smører du på huden?
2. Fysik: Hvordan bevæger du dig, og hvordan hviler du?
3. Følelser: Hvilke redskaber anvender du til at bearbejde dine følelser/traumer?
4. Tanker: Hvilke redskaber har du til at bearbejde dine tanker?
5. Socialt miljø: Hvilke personer omgiver du dig med? Giver de dig energi eller dræner de dig?
6. Fysisk miljø: Hvilken type tøj går du i, og hvordan bor og arbejder du?
7. Spiritualitet: Hvordan er din relation til det, som er større end dig selv? Er du tro mod dig selv, og ved du, hvordan du følger dit hjerte?

METAsundhed inkluderer således en række metoder, som vi kan vælge at anvende i behandlingen af sygdomme og ubalancer. Vi er alle forskellige, og derfor vil en METAsundhedsbehandling også være individuelt tilpasset den enkelte.

METAsundhed inkluderer de bedste redskaber fra det etablerede sundhedsvæsen og fra det komplementære, og skaber en vej til sundhed og indre balance. Formålet med METAsundhed er et maksimalt resultat med mindst mulige bivirkninger. Det opnåes ved at anvende redskaberne fra de forskellige verdener. Desuden giver METAsundhed dig muligheden for selv at tage ansvar for din sundhed. Du får redskaber og muligheder for selv at navigere ud fra det, som du finder, er de optimale løsninger for dig. Du bliver i stand til at handle fremfor blot at lade dig behandle.

Du kan læse mere om METAsundhed HER
Du kan læse mere om funktionel medicin HER
Du kan læse mere om, hvordan danskernes sundhed er udfordret HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.