Odense og økologi, når det er bedst

Forsiden Sund inspiration Odense og økologi, når det er bedst

     2

 

Sommerferien bød også på en tur til Odense. Min gode veninde gennem mange år, inviterede på økologisk bytur, og det var en virkelig dejlig og glædesfyldt oplevelse.

Der bor en bager, i Nørregade, her bager de ikke kringler men lækkert brød, og der er hjerte og gode råvarer bag hvert eneste stykke, der langes over disken. Bageren Det gode brød i Nørregade i Odense er ikke en hvilkensomhelst bager. Det er en biodynamisk bager, der håndælter og bager det mest fantastiske brød i helt almindelige komfurovne. Deres brød er efterspurgt, så det betyder, at hele baglokalet er fyldt op med komfurer, der bager døgnet rundt. Jeg forstår til fulde, hvorfor der er kø og ofte udsolgt i Kisser og husbonds bageri Det gode brød. Her får du nemlig brød bagt af stenkværnet mel, fyldt med kerner og fulkorn. Brød af en kvaliet, som er en sjældenhed idag. Hvis du kommer forbi Odense, kan jeg varmt anbefale dig at kigge forbi.

Lige overfor, på den anden side af Nørregade, holder Caroline til. Her kan du finde økologisk kød, pølser, vin og delikatesser, som bare smager og er af allerhøjeste kvalitet. Caroline laver også økologisk mad, som hun leverer ud af huset. Caroline driver en sjældent skøn forretning, fyldt med udsøgte lækkerier, fransk stemning og livsglæde. Caroline er i den grad også et besøg værd, og tænk, hvis der var rigitg mange flere bagere som Det gode brød og delikatesseforretninger som Caroline, så ville vi måske være ligeså sunde og slanke som franskmændene og sætte lige så stor pris på mad af høj kvalitet her i Danmark?