Pas på promillen

Forsiden Sund inspiration Pas paa promillen, for den kan snyde dig. Nyder du alkohol i stoerre maengder, saa vaer opmaerksom paa, at toemmermændshovedpine og kvalme om morgenen ogsaa kan daekke over en for hoej promille, maaske endda hoejere end grænsen på 0,5. Afgiftningen af alkohol sker ...

     5
pas paa promillen

Nyder du alkohol i større mængder, så vær opmærksom på, at tømmermændshovedpine og kvalme om morgenen også kan dække over en for høj promille. Afgiftningen af alkohol sker primært via leveren, men hastigheden, hvormed afgiftningen sker, afhænger af din kropsvægt og tilstand.

Pas på promillen, for den kan snyde dig. Nyder du alkohol i større mængder, så vær opmærksom på, at tømmermændshovedpine og kvalme om morgenen også kan dække over en for høj promille, måske endda højere end grænsen på 0,5. Afgiftningen af alkohol sker primært via leveren, men hastigheden, hvormed afgiftningen sker, afhænger af din kropsvægt og tilstand iøvrigt. Alkoholen fordeler sig således i cirka 70% af kropsvægten hos en mand men kun i 60% af kropsvægten hos en kvinde. Det betyder blandt andet, at kvinder afgifter alkohol langsommere end mænd. Du kender sikkert også til, at du efter en uge med megen stress og for lidt søvn, lettere påvirkes af en fredags øl, end de fredage, hvor du har overskud og har fået sovet. Derfor er det en god ide, at checke din alkoholpromille om morgenen efter en glad aften.

Årets sidste aften står for døren, og de fleste af os fejrer det nye års komme med fest, vin, drinks og champagne. Det betyder også, at mange af os vågner dehydrerede op den 1. januar med ondt i hovedet, kvalme og ubehag. Herunder kan du læse, hvordan du let undgår tømmermænd, så du kan nyde årets første dag og undgå for høj promille om morgenen på årets første dag.

Sørg for at drikke rigeligt med vand før, under og efter middagen, driksenen og champagnen. Det er rimeligt effektivt, for vandet fortynder alkoholen, hjælper leveren til udskillelse og bevirker at du generelt drikker mindre spiritus. Drik også gerne et stort glas vand, lige inden du lægger dig til at sove.. Hvis du kan holde dig til champagne, vin, øl og eventuelt lyse alkoholer som gin eller vodka, så vil det hjælpe dig næste dag. Mørke spiritustyper som brun rom, cognac eller Bourbon giver nemlig flere tømmermænd end lyse.

Du kan med fordel undgå at drikke koffeinholdige drikke som energidrikke eller stærk kaffe sammen med spiritus, for koffein forværrer tømmermænd. Ved at sove længe og godt, så hjælper du kroppen til at udskille alkohol og dermed hurtigere restituere sig. Bananer, smoothies med banan eææer frugt indeholder kalium, der hjælper kroppen til hurtigere at komme sig over en glad aften i byen. Ingefær og honning er ligeledes effektive i kampen mod tømmermænd. Ved at lave en god ingefærte af friske ingefærskiver tilsat citron og kogende vand, kan du afhjælpe tømmermænd. Tilsæt almindelig honning eller Manuka honning. Det hjælper rigtig godt og genetablerer væske- og blodsukkerbalancen

Har du lyst til fast food, så lav dig en sund hjemmelavet pizza eller burger. Du kan hente inspiration herunder. Du kan også gå en tur i den friske luft. Frisk luft og bevægelse hjælper kroppen til hurtigere restitution. Og så er tiden selvfølgelig en væsentlig faktor, så sæt god tid af til at restituere, ha’ ikke for meget på programmet dagen derpå, sådan passer du bedst på promillen. RIGTIG GODT NYTÅR!

Du kan finde en opskrift på en lækker og sund pizza HER
Du kan finde opskriften på en super lækker, hjemmelavet burger HER
Du kan finde en opskrift på Power Smoothie med banan HER
Du kan læse mere om ingefær og honning HER
Du kan læse om, hvorfor vi får tømmermænd HER

Var du tilfreds med denne artikel Pas på promillen? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.