Sådan pakker du en kuffert

Forsiden Inspiration og Oplevelser Sådan pakker du en kuffert

     1

Ferien står for døren, og kufferten skal pakkes. Det kan for mange være en udfordring, og de fleste af os har en tilbøjelighed til at tage mere med på ferie, end vi har brug for. Mange års intensiv rejseaktivitet har på ingen måde gjort mig til kuffertpakkemester, men jeg tillader mig alligevel her at videregive mine erfaringer formuleret som fem gode råd til pakning af feriekufferten:

1.       Vælg kuffert efter rejseform. Skal du flyve, så vælg en kuffert af ældre dato, der allerede er lidt bumlet og slidt. Flyselskaberne behandler ikke bagagen omhyggeligt, så derfor sparer du ofte dig selv for ærgrelser, hvis du vælger en bagage, der kan tåle at blive smidt lidt med. Gem de lækre rejsetasker til ferierne i bil eller med tog.

2.       Sæt dig ind i, hvad det er for et land du skal besøge. Går tuen til mere eksotiske rejsemål, så pak et lille rejseapotek ned. Det kan være probiotika / mælkesyrekapsler, der altid er gode at have med, det kan være Manuka honning mod infektioner og rifter, Aloe vera mod forbrændinger, myggestift og selvfølgelig din daglige dosis vitaminpiller. Du kan også forberede din krop på rejsen ved at tage probiotika, for eksempel Udo’s adult før afrejse suppleret med en B multi og B1 vitamin, der effektivt hæmmer myggenes lyst til at bide på dig. Tilstrækkeligt høje niveauer af D3 vitamin beskytter dig mod rødme og forbrændinger. Har du vanskeligt ved at sove et nyt sted, så kan det være en fordel at have en dåse ZenBev med og tage det til natten samt et par sovebriller, så er nattesøvnen sikret, og ferien kan nydes i fulde drag.  

3.       Check vejret på destinationen og pak tre basissæt tøj ned, hvis du skal være væk i en uge. Tøjet skal selvfølgelig passe til ferieformen, men det kan det betale sig at vælge sættene i farvetoner, der alle matcher. Det ene sæt kan eksempelvis være et par jeans, en t.shirt, en top og en skjorte eller lille jakke til at tage over toppen, det andet en nederdel eller et par shorts med top, t.shirt og skjorte etc. Hvis du pakker, så det hele matcher på kryds og tværs, så har du tøj til en hel uge. Stryg tøjet pænt inden du pakker det ned, så fylder det mindre og er lækkert at tage på. Find et par behagelige sko, som du kan rejse i og suppler med et par sandaler, som du går godt i. Det hele skal helst være komfortabelt, men må jo også gerne se pænt ud J Pak badedragt, badebukser og bikini gerne med matchende sarong, og som kvinde kan det være en fordel at have et stort tørklæde med. Det kan dække skuldrene om aftenen eller anvendes ved besøg i templer etc.. Undertøj og nattøj pakkes ned og er der plads og stemning for det så løbesko og tøj, men en lang travetur langs vandet er jo også altid godt. På denne måde er du faktisk ret godt kørende. Jeg rejser altid i et sæt behageligt tøj, som jeg så har som ”ekstra” og så pakker jeg altid en let t.shirt, en flies, et par trusser og min tandbørste ned i håndbagagen, fordi jeg utallige gange har prøvet at stå uden kuffert, når ferien startede. På denne måde ødelægges de første feriedage ikke, hvis kufferten mangler.

4.       Toilettasken er for mange kvinder et kapitel for sig, men også her kan det betale sig at gøre en indsats. Køb eventuelt små rejseflasker med shampoo, fyld lidt rensecreme over en mindre dåse og sørg i det hele taget for ikke at tage mere med end du får brug for. Nogle af de vigtigste ting, hvis du skal i solen er en god økologisk body lotion, en god dagcreme, eventuelt en økologisk solcreme og så selvfølgelig kam og tandbørste.

5.       Og så husk endelig også de gode bøger enten som E-bøger på Ipad’en eller E-readeren eller som fysiske bøger. En god guidebog, der fortæller om destinationen, et spil kort, terninger, kryds og tværs eller Sudoku kan sammen med en blok og gode farver være gode ting at have med. Rigtig god ferie…

Du kan læse mere om ZenBev, nattesøvn og hvordan du undgår Jet-lag HER

Du kan læse mere om Manuka honning HER

Du kan tage Syv sunde skridt med på ferie – køb den som E-bog til KUN 99,95 HER