
Brugen af lykkepiller er løbet løbsk
I dagens udgave af Jyllands Posten fremgår det, at flere spædbørn er døde, fordi mødrene spiste lykkepiller under graviditeten og mens de ammede. Det er en utroligt trist historie, der fremhæver et vigtigt emne; den stigende brug af lykkepiller. Vi fjerner os mere og mere fra at mærke os selv og vise krop og sjæl respekt, og det er blevet hverdag bare at tage en pille, hver gang kroppen giver lyd. I Danmark menes antallet af mennesker, der spiser lykkepiller dagligt, at være mellem 300.000 og 400,000. Et fuldstændig vanvittigt højt tal vor befolkningsstørrelse taget i betragtning.
Jeg medgiver, at det for nogle kan være nødvendigt med antidepressiv medicin i perioder af livet, men livet er ikke konstant lykkeligt og problemfrit. Vi har alle nedture, mærker sorg, angst og nedtrykthed i perioder af livet, og jeg tror, at det netop er de perioder, der har betydning for, at vi formår at mærke lykken, når den så viser sig i glimt.
Flere forskningsresultater har vist, at perikon virker bedre end lykkepiller, såvel ved moderat som svær depression. Det har bedre effekt og færre bivirkninger. Perikon har længe været godkendt som naturlægemiddel i Danmark og kan købes på apoteker og i helsekostforretninger. Men det er desværre ikke så ofte, at lægerne anbefaler perikon frem for lykkepiller, til trods for, at forskningsresultater viser, at det virker bedre og er helt uden bivirkninger.
Læs også:
Usaglig Kritik af Perikon / Perikum
Undgå Vinterdepression – Gode Råd Mod Vinterdepression
Perikon mod depression? Mere effektivt end lykkepiller!
Lykkepiller – Gode råd til Nedtrapning og Afvænning
Szgedi A et al. Acute treatment of moderate to severe depression with hypericum extract WS 5570 (St Johns Wort): randomised controlled double blind non-inferiority trial versus paroxetine. BMJ online 11.2.2005, page 1-6. De Smet P.A.G. et al. St Johns wort as an antidepressant. BMJ 1996;313:241-2 (L). Linde K et al. St Johns wort for depression – an overview and meta analysis of randomised clinical trials. BMJ 1996;313:253-7.