Brugen af lykkepiller er løbet løbsk

27 feb, 2011 | Viden og Forskning

I dagens udgave af Jyllands Posten fremgår det, at flere spædbørn er døde, fordi mødrene spiste lykkepiller under graviditeten og mens de ammede. Det er en utroligt trist historie, der fremhæver et vigtigt emne; den stigende brug af lykkepiller. Vi fjerner os mere og mere fra at mærke os selv og vise krop og sjæl respekt, og det er blevet hverdag bare at tage en pille, hver gang kroppen giver lyd. I Danmark menes antallet af mennesker, der spiser lykkepiller dagligt, at være mellem 300.000 og 400,000. Et fuldstændig vanvittigt højt tal vor befolkningsstørrelse taget i betragtning.

Jeg medgiver, at det for nogle kan være nødvendigt med antidepressiv medicin i perioder af livet, men livet er ikke konstant lykkeligt og problemfrit. Vi har alle nedture, mærker sorg, angst og nedtrykthed i perioder af livet, og jeg tror, at det netop er de perioder, der har betydning for, at vi formår at mærke lykken, når den så viser sig i glimt.

Flere forskningsresultater har vist, at perikon virker bedre end lykkepiller, såvel ved moderat som svær depression. Det har bedre effekt og færre bivirkninger. Perikon har længe været godkendt som naturlægemiddel i Danmark og kan købes på apoteker og i helsekostforretninger. Men det er desværre ikke så ofte, at lægerne anbefaler perikon frem for lykkepiller, til trods for, at forskningsresultater viser, at det virker bedre og er helt uden bivirkninger.

Læs også:
Usaglig Kritik af Perikon / Perikum
Undgå Vinterdepression – Gode Råd Mod Vinterdepression
Perikon mod depression? Mere effektivt end lykkepiller!
Lykkepiller – Gode råd til Nedtrapning og Afvænning

Szgedi A et al. Acute treatment of moderate to severe depression with hypericum extract WS 5570 (St Johns Wort): randomised controlled double blind non-inferiority trial versus paroxetine. BMJ online 11.2.2005, page 1-6. De Smet P.A.G. et al. St Johns wort as an antidepressant. BMJ 1996;313:241-2 (L). Linde K et al. St Johns wort for depression – an overview and meta analysis of randomised clinical trials. BMJ 1996;313:253-7.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!