Drik rent vand

Drik rent vand, for rent og friskt drikkevand er livsnødvendigt for os.

Vi glemmer bare ofte denne livsnødvendighed, og får drukket for lidt vand i løbet af dagen. Det kan betale sig at drikke 1½-2 liter vand om dagen og samtidig sikre sig, at det vand, som vi drikker af hver dag og tilbereder vores mad i, vitterligt er rent. Masser af vandboringer må nemlig lukke på grund af forurening, og grundlæggende bliver vores drikkevandskvalitet ikke bedre i fremtiden. En del steder i landet indeholder vandet aggressivt kuldioxid og andre uheldige forekomster. 

Tilstrækkeligt med rent vand hjælper kroppen til selvhjælp og til at udskille uønskede affaldsstoffer via sved, åndedræt og urin. Drik derfor gerne to liter frisk og rent vand dagligt medmindre der er tale om særlige omstændigheder. Kaffe, te og andre stimulanser tæller ikke med i vandregnskabet, nærmere tværtimod. Koffein kan dræne kroppen for nærende mineraler og kan også virke vanddrivende, så det er faktisk en god ide at drikke 1-2 store glas rent vand for hver kop kaffe eller te, du drikker.

Vi har her i huset måttet konstatere, at vores vand ikke er af ypperste kvalitet. For at kunne drikke tilstrækkeligt rent og frisk drikkevand hver dag, har vi de senere år afprøvet en række forskellige vandrensere. Vi anvender nu to former for vandrensning, som vi er meget tilfredse med:

1.Vi har anskaffet en vandrensemaskine. Det er en almindelig husholdningsmaskine, som dem de anvender i Japan, og den renser og omformer almindeligt postevand til ioniseret basisk vand.  Kort fortalt, så renses vandet gennem naturlige rensefiltre, og maskinen skiller vandet, det deles i 2 slanger – en basisk og en syret. Det basiske drikkevand bevarer vigtige mineraler og mindsker størrelsen af vandmolekylerne via elektrolyse. Det betyder, at vandet der kommer ud er renere og at vandmolekylerne bedre kan optages af kroppens celler. Ved at drikke vand med en PH-værdi på 8-10 mindskes oversyring og kroppen hjælpes til en optimal PH balance. Vi har vandrenseren stående i vores bryggers, men den kan også sagtens stå i køkkenet. Du kan indstille vandrensemaskinen til den ønskede PH-værdi, afhængig af om du skal bruge vandet til tilberedning af grønsager, til te eller kaffe eller til at drikke. Der er en udførlig vejledning med apparatet. Vær opmærksom på, at disse vandrensemaskiner tilbydes til meget forskellige priser i Danmark. Jeg mener at have fundet den bedste til den billigste pris. Du kan læse mere herunder.

2.Derudover bruger vi kulstænger til at rense vandet med. De er fortrinlige, skal kun koges cirka hver 14 dag, skylles og så er de klar til at blive anvendt igen. En stor kulstang renser en liter vand i løbet af 6 timer. Jeg synes, at de er dekorative og effektive.

Du kan læse mere om vand HER

Du kan læse mere om min vandrensemaskine HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Debat