Drop stanniol og sølvpapir

20 okt, 2021 | Viden og Forskning

Sølvpapir eller stanniol indeholder metaller og kan – i værste fald – afgive aluminium til din mad, såfremt du pakker den ind i sølvpapiret eller tilbereder maden i en alubakke. Det er Forbrugerrådet, der er ude med denne undersøgelse om brugen af stanniol.Jeg kan kun bakke 100% op, og jeg har ikke haft stanniol i mit hjem i mange år. Det skyldes, at såvel sure som salte og fede fødevarer aldrig bør pakkes ind i stanniol, og efter min mening slet ikke tilberedes i sølvpapir eller alubakker. Skadelige stoffer herfra kan nemlig migrere til visse madvarer, når de kommer i kontakt med hinanden. Sølvpapiret kan afgive bl.a. aluminium til maden. Aluminium kan i sådanne tilfælde – når du spiser maden – ophobes i din organisme og potentielt forårsage skade på dit nervesystem, hjerne og fertilitet. Derfor; Drop stanniol og sølvpapir.

Et andet aspekt er de miljømæssige påvirkninger, for også her kan stanniol og aluminium udgøre en belastning. Produktionen af det belaster CO2 regnskabet og forårsage stor skade. Faktisk er sølvpapir langt værre for miljøet end plastfolie, og brugen af aluminium udgør en trussel mod såvel vandmiljø som natur.

Derfor er mit råd: Skift stanniol og sølvpapir ud med gammeldags madpapir, staniolbakkerne ud med et stegefad af smedejern. Gemmer du madrester, så dæk skålen med en tallerken, inden du sætter den i køleskabet eller brug det geniale Wrappy til at pakke det ind i. Det er økologisk, genanvendeligt og virkelig godt. Du kan læse mere om Wrappy via linket herunder.

Her kan du læse EFSA rapporten om staniol
Her kan du læse artiklen Hvad er miljøforstyrrende stoffer?
Her kan du læse mere om Wrappy
Var du tilfreds med denne artikel; Drop stanniol og sølvpapir? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!