Drop stanniol og sølvpapir

Forsiden Viden og Forskning Drop stanniol og sølvpapir

     4
Drop stanniol og soelvpapir

Drop staniol og sølvpapir, for potentielt skadelige stoffer kan migrere til visse madvarer og forårsage såvel helbreds- som miljømæssig skade

Sølvpapir eller stanniol indeholder metaller og kan – i værste fald – afgive aluminium til din mad, såfremt du pakker den ind i sølvpapiret eller tilbereder maden i en alubakke. Det er Forbrugerrådet, der er ude med denne undersøgelse om brugen af stanniol.Jeg kan kun bakke 100% op, og jeg har ikke haft stanniol i mit hjem i mange år. Det skyldes, at såvel sure som salte og fede fødevarer aldrig bør pakkes ind i stanniol, og efter min mening slet ikke tilberedes i sølvpapir eller alubakker. Skadelige stoffer herfra kan nemlig migrere til visse madvarer, når de kommer i kontakt med hinanden. Sølvpapiret kan afgive bl.a. aluminium til maden. Aluminium kan i sådanne tilfælde – når du spiser maden – ophobes i din organisme og potentielt forårsage skade på dit nervesystem, hjerne og fertilitet. Derfor; Drop stanniol og sølvpapir.

Et andet aspekt er de miljømæssige påvirkninger, for også her kan stanniol og aluminium udgøre en belastning. Produktionen af det belaster CO2 regnskabet og forårsage stor skade. Faktisk er sølvpapir langt værre for miljøet end plastfolie, og brugen af aluminium udgør en trussel mod såvel vandmiljø som natur.

Derfor er mit råd: Skift stanniol og sølvpapir ud med gammeldags madpapir, staniolbakkerne ud med et stegefad af smedejern. Gemmer du madrester, så dæk skålen med en tallerken, inden du sætter den i køleskabet eller brug det geniale Wrappy til at pakke det ind i. Det er økologisk, genanvendeligt og virkelig godt. Du kan læse mere om Wrappy via linket herunder.

Her kan du læse EFSA rapporten om staniol
Her kan du læse artiklen Hvad er miljøforstyrrende stoffer?
Her kan du læse mere om Wrappy
Var du tilfreds med denne artikel; Drop stanniol og sølvpapir? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.