Forbyd Roundup og glyphosat

Forsiden Viden og Forskning Forbyd Roundup og glyphosat. Ukrudtsmidlet Roundup kan give mennesker lymfekraeft, udtalte 17 eksperter fra WHO, Verdenssundhedsorganisationen for nylig

     2

Forbyd Roundup og glyphosat. Ukrudtsmidlet Roundup kan give mennesker lymfekræft, udtalte 17 eksperter fra WHO, Verdenssundhedsorganisationen for nylig. Aarhusianske forskere advarede forrige år om, at det aktive stof glyphosat i Roundup kunne gøre os syge, fordi det ændrer tarmfloraen hos både mennesker og dyr. De advarede derfor mod den voldsomt stigende anvendelse af genmodificeret soja i foder til grise, køer, opdrætsfisk og fjerkræ. Roundup anvendes også i stor stil i såvel landbrug som i private haver, men ukrudtsmidlet kan stadig frit købes i landets supermarkeder og byggemarkeder.

Det er stoffet glyphosat i Roundup, der kan være sygdomsfremkaldende, og det værste af det hele er, at det ikke kun forurener vores grundvand, men også indgår som eneste brugbare sprøjtemiddel i dyrkningen af genmodificerede afgrøder. Det konventionelle kød, der frembringes i Danmark, det være sig svine-, oksekød eller fjerkræ, fremstilles af dyr, der hele deres liv indtager foder fyldt med genmodificeret soja. Genmodificeret soja sprøjtes hyppigt med Roundup, og indeholder derfor rester af glyphosat. Udover de potentielt negative sundhedsaspekter der kan ligge i at indtage så store mængder genmodificeret soja via kød, så får du altså også rester af det særdeles sundhedsskadelige glyphosat indenbords, når du spiser konventionelt kød, fjerkræ, fisk og mælkeprodukter. Derfor er noget af det bedste du kan gøre rent sundhedsmæssigt, at vælge økologisk kød, fisk og fjerkræ, når der skal kød på bordet. Økologiske dyr spiser ikke genmodificeret soja. Prioriter også økologiske mælkeprodukter og æg.

Økologiske afgrøder er dyrere, men vi kan sagtens klare os med mindre kød og mælk. Spis i stedet flere økologiske grønsager, mere fuldkorn samt bønner og linser. Dette råd underbygges af seniorrådgiver i fødevarepolitik hos Forbrugerrådet Tænk, Camilla Udsen, der udtaler: ”Hvis du helt vil undgå at komme i kontakt med de sprøjtemidler, der kan være kræftfremkaldende, så bør du købe økologisk kød og gøre din have økologisk. Det handler jo også om, at når man køber kød fra dyr, der har fået genmodificeret foder, så støtter man, at det overhovedet bliver dyrket. Hvis man helt vil undgå det i produktionen af ens madvarer, så skal man skifte til økologi.”

Undlad også at bruge Roundup i din have, det forurener ikke bare eventuelle afgrøder, du måtte dyrke, men også grundvandet. Brug i stedet ukrudtsbrænder eller knofedt. Og lad os så venligst få et forbud mod dette sygdomsfremkaldende giftstof NU.

Du kan læse om, hvordan glyphosat kan gøre dig syg HER
Du kan læse mere om den aarhusianske forskning, hvordan glyphosat påvirker dyrs tarmflora HER
Du kan læse mere om betydningen af en sund tarmflora HER
Du kan læse mere om GMO genmodificerede afgrøder HER
Du kan læse mere om, hvorfor økologiske fødevarer bare er sundere HER

Var du tilfreds med denne artikel, så må du mægtig gerne klikke “synes godt om” herunder og dele den med dine venner. Du er også velkommen til at abonnere på mit gratis nyhedsbrev, der udkommer hver måned med nyt om mad og sundhed.