Gaspakket Hakket Oksekød – Er det ok?

2 nov, 2014 | Viden og Forskning

I Madmagasinet i går aftes kunne du se, hvordan hakket oksekød i stigende grad gaspakkes med stor forringelse af smag, konsistens og kvalitet til følge. Vi danskere er ret vilde med kød, og vi har faktisk verdensrekord i indtag af hakket oksekød, kødpålæg, pølser og alle andre former for kød. 

I min barndom gik vi til slagteren, når der skulle hakkebøf på middagsbordet, det var en festspise, og kødet var friskhakket og saftigt. Friskhakket oksekød kan normalt kun holde sig i 24 timer, fordi den øgede overflade, der fremkommer ved hakningen, øger bakteriers vækstmuligheder. Det er ikke praktisk for landets supermarkeder, og derfor fremstilles hakket oksekød i dag på store slagterier , og udfordringen ligger selvfølgelig i, at dette kød ikke kan nå frem til supermarkedernes kølediske og forbrugernes middagsborde indenfor 24 timer. Derfor gaspakkes oksekødet, og det indebærer, at luften suges luften ud af pakningerne og erstattes med en ny kombination af ilt og kuldioxid. Denne atmosfære gør kødet mere rødt, men desværre fremmer det også såvel harskning af kødets fedt som kødets sejhed. Otte slagerelever fik i udsendelsen lov at smage på en bøf fremstillet af friskhakket oksekød og en fremstillet af gaspakket kød, og de svarede alle, at den friskhakkede smagte absolut bedst.

Dette er endnu et godt eksempel på, at vi er ved at bevæge os væk fra gode, friske råvarer og over til prefabrikeret og forarbejdet mad. Jeg tror ikke, at det er en sund og god udvikling, og jeg vil derfor til hver en tid anbefale, at vi dropper det gaspakkede hakkekød til fordel for mindre kød i hverdagen og så en rigtig god økologisk oksesteg eller friskhakket hakkebøf fra slagteren en gang imellem. 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Mange danskere mangler vitaminer og mineraler

Mange danskere mangler vitaminer og mineraler

Halvdelen af jordens befolkning mangler vitaminer og mineraler, herunder også mange danskere. Mere end halvdelen af os får for få af de vitaminer og mineraler, der er afgørende for at leve et liv i sundhed. Det viser en undersøgelse, foretaget af forskere ved Harvard...

Solcreme med faktor og D-vitamin

Solcreme med faktor og D-vitamin

Den absolut bedste kilde til det livsvigtige D3-vitamin er solens stråler. Blot et kvarter til en halv time i solen – i Danmark mellem juni og august - giver dig cirka 20.000 i.u. D3-vitamin. Det er 50 gange mere, end Fødevarestyrelsen anbefaler os hver dag. Heldigvis...

Tarmmikrobiom og osteoporose kan hænge sammen

Tarmmikrobiom og osteoporose kan hænge sammen

Tarmmikrobiomet – betegnelsen for vores samling af mange milliarder mikrober i tarmen - spiller en afgørende rolle for vi menneskers generelle sundhed og velvære. Nylige undersøgelser har vist, at kvaliteten og variationen af tarmmikrobiomet også kan påvirke...

Gratis e-bogs pakke! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag gratis mine e-bøger "Tyvstart dagen GRØNT", "Fastebogen" samt "Madplan 2.0".

Du er blevet tilmeldt!

Oversigt over databeskyttelse

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.