Hvorfor får vi kræft?
Hvorfor får vi kræft? Det spørgsmål, er der faktisk ingen mennesker i hele verden, der kan svare på. Uanset hvor mange penge, der har været anvendt på forskning indenfor kræftområdet, så er der stadig ingen forsker, læge eller professor, der kan give os et entydigt svar på, hvorfor vi får kræft i det omfang, som tilfældet er i dag. Men teorier er der masser af, og de stritter i mange forskellige retninger.
Flere og flere danskere oplever at få diagnosen kræft, også mennesker, der lever sundt, fornuftigt og disciplineret. Kræft er en meget voldsom diagnose at få, og oplevelsen kan forværres af, at der i de danske medier er skabt et billede af, at kræftpatienter til dels selv er skyld i, at de får kræft. Sidste år oplevede vi en aarhusiansk onkolog, der på TV2 oplyste, at hvis blot danskerne ville spise og leve sundere, så ville mange kræfttilfælde kunne undgåes. Jeg er enig i, at det vi spiser og den måde vi lever på har stor betydning for vores indre biokemi, men disse faktorer udgør jo kun en lille del af hele billedet. Mange andre faktorer spiller ind som eksempelvis kemiske påvirkninger fra mad og miljø, vores tanker, vores nattesøvn, stress og meget mere. Når det er sagt, så kunne man jo også synes, at hvis dette er overbevisningen blandt onkologer, så virker det uforståeligt, at de ikke hurtigst muligt får indført god, økologisk mad på landets sygehuse fremfor at pålægge en række i forvejen belastede kræftpatienter yderligere skyld. For kræft opstår ikke alene på grund af dårlig mad. Det vi spiser og drikker udgør kun en del af det fundament, som vores sundhed og indre balancer bygges på, og også mennesker, der lever sundt, økologisk og fornuftigt rammes af denne forfærdelige sygdom.
Når det er sagt, så er der en del vi selv kan gøre for at holde vores indre biokemi i balance, hvilket formodentlig vil kunne have en vis forebyggende effekt. For at kunne træffe de for os hver især bedste valg, er vi nødt til at have viden. Uvildig viden er det oplyste grundlag, som sunde og kompetente beslutninger nu engang bedst træffes på, og på det område står det uendeligt skidt til i Danmark. Vi får ganske enkelt ikke den rette og uvildige information om blandt andet kemien i vores omgivelser, tøj, drikkevand og slet ikke om vores fødevarers indhold af potentielt sygdomsfremkaldende stoffer. Vi trænger i dette land til en langt højere grad af uvildig forskning samt til, at vores Fødevarestyrelse og ministerium gøres uafhængig af fødevareindustrien og at vores sundhedsvæsen, styrelse og ministerium gøres uafhængig af medicinalindustrien. Sæt dog fokus på danskernes sundhed og forsk meget mere i årsager og forebyggelse.
Danske kræftpatienter har således igennem mange år skullet leve med påstande om, at de har fået kræft, fordi de spiser forkert, er for tykke, ryger for meget og motionerer for lidt. Nyere forskning sætter alvorligt spørgsmålstegn ved disse påstande, der har påført mange med kræft stor og unødvendig stigmatisering og skyldfølelse. Derfor undrer det mig, at alle kræfter ikke sættes ind på at finde årsagerne til kræfts opståen. Hvorfor står alle i disse dage på pinde for at samle ind til medicinalindustrien og mere bivirkningstung medicin? For trods mange års forskning og enorme summer er det ikke lykkedes for kræftforskerne at finde et entydigt svar på, hvorfor kræft opstår. Har vi i jagten på den patenterbare ”pille mod kræft” haft fokus indstillet helt forkert? Hvorfor tænker vi ikke ud af boksen, og øremærker de mange midler, der nu samles ind til at få fundet årsagerne til at vi får kræft, så vi dermed bedre kan handle og forebygge fremfor blot at behandle?
Og det er da et væsentligt spørgsmål at stille i netop disse tider, om de betragtelige summer, der indsamles til kræftforskningen, mon også anvendes bedst muligt? Jeg savner i den grad uvildighed, nysgerrighed og nytænkning. Jeg savner også, at nogen stiller spørgsmålet; Hvorfor får vi kræft? og hvorfor får vi kræft i det omfang, som det ses i dag? Kan det være kemien i vores mad, GMO’en i vores kød, glyphosat i vand og mad, vores generelt dårlige og næringsdrænede fødevarer, den luft vi indånder, eller er det stress, negative tanker, ensomhed eller mangel på omsorg, som den enkelte reagerer på ved at udvikle kræft?
Personligt tror jeg ikke, at vi kan adskille krop og psyke. Vores tanker påvirker vores indre biokemi. Det gør pesticidrester og methylkviksølv også, og derfor ville det være klædeligt, om disse sammenhænge blev prioriteret, og de mange midler brugt også på forskning indenfor disse områder.
Heldigvis er kræft en sygdom, som mange i dag kommer sig over eller lever længe med, og der er også meget du selv kan gøre for at leve i så god balance som muligt. Du kan læse mere om det i relaterede artikler om eksempelvis:
Livsstilssygdomme- skyldes livsstilssygdomme altid livsstil?
Statistik, kemo og kræft
Min seneste e-bog Mad mod kræft
Fibre forebygger brystkræft
Kål mod kræft
Mælk og kræft
Syre, base og kræft
Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.