Hvornår begynder lægerne at udskrive mad som medicin?
Hvornår begynder lægerne at udskrive mad som medicin? En helt ny undersøgelse, foretaget af Megafon for TV2, viser, at vi danskere betragter sundhed som et af de væsentligste politiske emner overhovedet. Sundhed ligger helt i top og 28 procent af os peger på dette emne som et af de vigtigste temaer til næste valg.
Derfor kan man spørge sig selv, hvornår begynder lægerne at udskrive mad som medicin? Sund mad er nemlig uden sammenligning den mest effektive medicin, som du kan indtage, og så er den oven i købet bivirkningsfri. De valg du træffer hver dag, i relation til, hvad du putter i munden, kan således have afgørende indflydelse på dit helbred og din livslængde. To tredjedele af de sygdomme, som mange af os i den vestlige verden lider af, kan formodentlig forebygges via god mad, motion og søvn. Derfor ligger der en kæmpe opgave i at forebygge og modvirke sygdomme som eksempelvis type II diabetes, Alzheimers, demens, hjertesygdomme og overvægt. En opgave, der for mig at se ikke bliver løst særligt godt, sådan som vores nuværende system er skruet sammen, så vi kan næsten ikke vente, hvornår begynder lægerne at udskrive mad som medicin?
Vi kan ændre vaner i forhold til mad, motion og søvn, og derved kan selve årsagen til mange symptomer og lidelser behandles. Det er derhen vi skal, men det er ikke altid let som dansker at gennemskue fødevarers lødighed eller at have tillid til den medicinske rådgivning. De økonomiske interesser kan være vanskeligt gennemskuelige, og det duer ikke. Vi må og skal kunne have tillid til den rådgivning, der gives. Derfor må vi efter min mening have en ny lovgivning og praksis på disse områder, der tager udgangspunkt i den enkeltes sundhed i stedet for virksomhedernes bundlinie.
God og naturlig mad er virksom medicin. Mad er bivirkningsfri, men kan ikke patenteres. Deri ligger en af de allerstørste udfordringer i relation til sundhed og balance. For der er mange penge på spil, og såvel fødevare- som medicinalindustri har i dag alt for stor indflydelse på vores nuværende sundhedssystem, fødevarekvaliteter og officielle kostråd.
Der er for mig at se nærmest opstået et afhængighedslignende forhold imellem medicinalindustrien og det danske sundhedsvæsen, lægerne uddannes til at medicinere og/eller skære i folk, de uddannes ikke til at forebygge og vejlede deres patienter i at spise sundt og leve i balance. Forholdet imellem fødevareindustrien og vores fødevarestyrelse, sundhedsstyrelse og ministerier trænger efter min mening også til et særdeles grundigt eftersyn. Disse styrelser skal naturligvis være uvildige og deres rådgivning uafhængig af industrien og med fokus på den enkelte borgers sundhed. Tænk bare, hvis alle danskere tog et D3 vitamintilskud vinteren igennem og havde tilstrækkeligt høje D3 vitamin niveauer, så kunne vi spare 16-17% af de samlede sundhedsudgifter i Danmark, men Sundhedsstyrelsen har istedet fjernet lægernes mulighed for at måle patienternes D3 vitaminniveauer.
Vi burde ændre hele systemet, hele lægeuddannelsen og hele grundlaget for vores sundheds- og sygehusvæsen. Gøre det hele uafhængigt af industrielle midler og interesser og tage udgangspunkt i individuelt tilpassede behandlingsplaner, der primært omfatter mad, motion og søvn og dernæst vitaminer, mineraler og skræddersyede probiotika. De mennesker, der så har behov for medicin, kan herefter få den.
Vi skal have fat i ondets rod og behandle der, i stedet for at anvende uhyrlige summer på ofte bivirkningstung medicin, der primært symptombehandler. Mange mennesker kan hjælpes, adskillige sygdomme kan forebygges, og det vil være en win win situation for alle såvel menneskeligt som samfundsmæssigt og økonomisk. Så hvornår begynder lægerne at udskrive mad som medicin?
Du kan læse mere om danskernes sundhed HER
Du kan læse artiklen “Hvert år dør 3500 danskere af medicin” HER
Du kan læse mere artiklen “Har alle danskere en diagnose i år 2020?” HER
Du kan læse min vurdering af DTU’s rapport om kosttilskud HER
Du kan læse mere om Funktionel Medicin HER
Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.