Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?

4 aug, 2022 | Viden og Forskning

God og nærende mad er selve grundlaget for en sund organisme og en krop i balance. Det er derfor nærliggende at spørge, hvornår lægen begynder at ordinere mad som medicin?

Sund mad er ofte effektiv medicin, og oven i købet billig og bivirkningsfri. Der ligger en enkel og billig mulighed lige foran os. Den handler om naturlig forebyggelse og behandling af sygdomme som eksempelvis type-2 diabetes, demens, hjertekarsygdomme og overvægt. Ikke bare lægerne, men også regeringen, kan derfor med fordel sætte fokus på at øge udbuddet af sunde råvarer og sænke udbuddet af forarbejdede, sukkerrige, fedtrige og usunde fødevarer og færdigretter, der ofte præsenteres i indbydende emballager.

Vi danskere betragter sundhed som et af de væsentligste temaer overhovedet. Vi vil alle sammen gerne holde os sunde og raske hele livet, og vi vil noget så gerne have tillid til de råd lægen giver. Men vi ender alt for ofte med en recept på medicin i stedet for et godt råd om sundere levevis, der ofte helt naturligt kan afhjælpe en række symptomer. I mellemtiden bekymres vi over stadigt stigende medicinudgifter, medicindopede gamle på plejehjemmene og mindst 3500 årlige dødsfald på grund af medicin.

Bliver du indlagt, så må du på de fleste hospitaler kigge langt efter den sunde, nærende og økologiske mad, der skal gøre dig rask, men derimod ofte tage til takke med pølsegryde, hvidt brød, enzymsyrnet yoghurt og et par lægeordinerede piller til.

Der ligger en enkel og billig mulighed lige foran vores næser, vi kan forebygge sygdomme som eksempelvis type-2 diabetes, demens, hjertekarsygdomme og overvægt via sund og næringsrig mad. En opgave, der for mig at se ikke bliver løst særligt godt, sådan som vores nuværende system er skruet sammen.

Vi burde kaste hele grundlaget for vores sundheds- og sygehusvæsen op i luften og samle det på en ny måde. Gøre det hele uafhængigt af medicinalindustriens monetære interesser og tage udgangspunkt i individuelt tilpassede behandlingsplaner, der også omfatter sund økologisk mad, motion og søvn og dernæst vitaminer, mineraler og skræddersyede probiotikatilskud. Vi skal i højere grad behandle årsagerne til sygdomme fremfor som idag at symptombehandle. De mennesker, der så har behov for medicin i en periode, kan herefter få den, hvis det viser sig nødvendigt. Der er meget at hente i effekten af sund mad og motion og individuelt tilpassede behandlinger.

Her kan du læse artiklen Fastfood kan påvirke børns intelligens
Du kan læse artiklen om danskernes sundhed HER
Du kan læse artiklen “hvert år dør 3500 danskere af medicin” HER
Du kan læse artiklen Har alle danskere en diagnose i 2020? HER

Var du tilfreds med denne artikel Hvornår ordinerer lægen mad som medicin? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

De bedste kilder til Omega 3 fedtsyrer

De bedste kilder til Omega 3 fedtsyrer

Omega 3 fedtsyrer er livsvigtige for vi mennesker og hører til blandt de såkaldte essentielle fedtsyrer, som vi skal have via mad eller tilskud, fordi vi ikke selv kan danne dem. Alt for mange danskere mangler de vigtige omega 3 fedtsyrer. Jeg hopper derfor lige ud i...

Mange danskere mangler vitaminer og mineraler

Mange danskere mangler vitaminer og mineraler

Halvdelen af jordens befolkning mangler vitaminer og mineraler, herunder også mange danskere. Mere end halvdelen af os får for få af de vitaminer og mineraler, der er afgørende for at leve et liv i sundhed. Det viser en undersøgelse, foretaget af forskere ved Harvard...

Solcreme med faktor og D-vitamin

Solcreme med faktor og D-vitamin

Den absolut bedste kilde til det livsvigtige D3-vitamin er solens stråler. Blot et kvarter til en halv time i solen – i Danmark mellem juni og august - giver dig cirka 20.000 i.u. D3-vitamin. Det er 50 gange mere, end Fødevarestyrelsen anbefaler os hver dag. Heldigvis...

Gratis e-bogs pakke! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag gratis mine e-bøger "Tyvstart dagen GRØNT", "Fastebogen" samt "Madplan 2.0".

Du er blevet tilmeldt!

Oversigt over databeskyttelse

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.