Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?

Forsiden Viden og Forskning Hvornaar ordinerer laegen mad som medicin? Sund mad er ofte effektiv medicin, og oven i koebet billig og bivirkningsfri. Der ligger en enkel og...

     8
Hvornaar ordinerer laegen mad som medicin?

Vi vil alle sammen gerne holde os sunde og raske hele livet, og vi vil noget så gerne have tillid til de læger og det sundhedsvæsen, der skal hjælpe os, hvis vi bliver syge. God og nærende mad er selve grundlaget for en sund krop, hvornår mon lægen begynder at ordinere mad som medicin?

God og nærende mad er selve grundlaget for en sund organisme og en krop i balance. Det er derfor nærliggende at spørge, hvornår lægen begynder at ordinere mad som medicin?

Sund mad er ofte effektiv medicin, og oven i købet billig og bivirkningsfri. Der ligger en enkel og billig mulighed lige foran os. Den handler om naturlig forebyggelse og behandling af sygdomme som eksempelvis type-2 diabetes, demens, hjertekarsygdomme og overvægt. Ikke bare lægerne, men også regeringen, kan derfor med fordel sætte fokus på at øge udbuddet af sunde råvarer og sænke udbuddet af forarbejdede, sukkerrige, fedtrige og usunde fødevarer og færdigretter, der ofte præsenteres i indbydende emballager.

Vi danskere betragter sundhed som et af de væsentligste temaer overhovedet. Vi vil alle sammen gerne holde os sunde og raske hele livet, og vi vil noget så gerne have tillid til de råd lægen giver. Men vi ender alt for ofte med en recept på medicin i stedet for et godt råd om sundere levevis, der ofte helt naturligt kan afhjælpe en række symptomer. I mellemtiden bekymres vi over stadigt stigende medicinudgifter, medicindopede gamle på plejehjemmene og mindst 3500 årlige dødsfald på grund af medicin.

Bliver du indlagt, så må du på de fleste hospitaler kigge langt efter den sunde, nærende og økologiske mad, der skal gøre dig rask, men derimod ofte tage til takke med pølsegryde, hvidt brød, enzymsyrnet yoghurt og et par lægeordinerede piller til.

Der ligger en enkel og billig mulighed lige foran vores næser, vi kan forebygge sygdomme som eksempelvis type-2 diabetes, demens, hjertekarsygdomme og overvægt via sund og næringsrig mad. En opgave, der for mig at se ikke bliver løst særligt godt, sådan som vores nuværende system er skruet sammen.

Vi burde kaste hele grundlaget for vores sundheds- og sygehusvæsen op i luften og samle det på en ny måde. Gøre det hele uafhængigt af medicinalindustriens monetære interesser og tage udgangspunkt i individuelt tilpassede behandlingsplaner, der også omfatter sund økologisk mad, motion og søvn og dernæst vitaminer, mineraler og skræddersyede probiotikatilskud. Vi skal i højere grad behandle årsagerne til sygdomme fremfor som idag at symptombehandle. De mennesker, der så har behov for medicin i en periode, kan herefter få den, hvis det viser sig nødvendigt. Der er meget at hente i effekten af sund mad og motion og individuelt tilpassede behandlinger.

Her kan du læse artiklen Fastfood kan påvirke børns intelligens
Du kan læse artiklen om danskernes sundhed HER
Du kan læse artiklen “hvert år dør 3500 danskere af medicin” HER
Du kan læse artiklen Har alle danskere en diagnose i 2020? HER

Var du tilfreds med denne artikel Hvornår ordinerer lægen mad som medicin? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.