Knibeøvelser er også for mænd

10 maj, 2019 | Viden og Forskning

Knibeøvelser er også for mænd. Kvinder har fået ind med modermælken, hvor vigtigt der er med knibeøvelser. Men nu kan mændene godt begynde at lytte med, for knibeøvelser er vigtige for begge køn. Et nyere studie viser, at træning af bækkenbunden kan afhjælpe såvel inkontinens, impotens, for tidlig sædafgang og efterdryp hos mænd. I denne artikel bringes uddrag af nyere forskning og viden på området.

Er du mand, og er du oppe om natten for at tisse? Så kan du måske have gavn af at læse med her og af at lave knibeøvelser. Øvelserne styrker din bækkenbund, som er de muskler, der hjælper dig med at løfte og støtte din blære og sikre, at dit urinrør og endetarmsåbning lukker tæt. Er musklerne slappe, kan det resultere i, at du ikke kan tømme din blære ordentligt – og det kan betyde, at du får efterdryp, og at du hurtigere vil føle, at du skal tisse igen, hvilket selvfølgelig er særligt generende, når det sker om natten.

En veltrænet bækkenbund har mange fordele – også for mænd: Udover at afhjælpe inkontinens og drypperi i underbukserne, kan knibene afhjælpe impotens og for tidlig sædafgang. I studiet fik 40 % af mænd med rejsningsproblemer normal erektion efter kun 3 måneders bækkenbundstræning.

Knib rigtigt
Du mærker bedst din bækkenbund, hvis du kniber sammen omkring endetarmen, som hvis du ville lukke for en prut. Det er faktisk allernemmest at få fat i bækkenbunden, hvis du kun koncentrerer dig om den ene ting: At lukke omring endetarmen. Ikke noget med at presse balderne sammen, suge maven ind, spænde i kæbemusklerne, holde vejret eller presse dine knæ sammen. Gør du én eller flere af de ting, er det typisk tegn på, at du ikke har rigtigt fat. Du kan mærke, om du kniber rigtigt ved at ligge på siden med bøjede ben og placere et par fingre mellem endetarm og haleben og presse let. Det skal føles hårdere, mens du kniber.

Bækkenbunden består af små muskler, og derfor skal du ikke forvente samme kraftfulde fornemmelser, som når du træner dine biceps – musklerne i bækkenbunden er højst 1 cm tykke og når du strammer dem, minder det i styrke om, når du spidser din mund til et kys.

Den mad, du spiser, har betydning
Udover at lave knibeøvelser kan du hjælpe din blære på vej via den mad, du spiser. Når du ikke kan tømme blæren ordentligt, kan det nemlig også hænge sammen med en ubalance imellem dit sympatiske og parasympatiske nervesystem. Forklaret meget forenklet er det parasympatiske nervesystem dét, der får din blære til at slappe af, mens det sympatiske nervesystem er dét, der får blæren til at trække sig sammen – som den gør, når du tømmer den. Men har du for meget insulin i blodet, kan det trigge det sympatiske nervesystem, så du ikke kan tømme blæren ordentligt – og det er dét, der forårsager bl.a. inkontinens. For meget insulin i blodet er også på andre områder usundt og kan afhjælpes ved at spise blodsukkerstabiliserende. reducer indtaget af hurtige kulhydrater som brød kartofler, ris, pasta, kiks, kager, søde sager, sodavand og alkohol og spis istedet gode proteiner, sundt fedt, masser af økologiske grøntsager og fuldkorn til hvert eneste af dagens tre måltider. Hvis du rører dig mindst en halv time hver dag, så øges effekten.

Sådan træner du dit knib
Læg dig på ryggen med benene bøjede og knib endetarmen sammen i ti sekunder. Gentag tre gange, inden du laver samme øvelse siddende og til sidst stående. Husk at slappe helt af mellem hvert knib. I starten skal du træne to gange om dagen, men når du kan mærke bækkenbunden blive stærkere, kan du nøjes med at træne et par gange om ugen – når du er blevet rutineret, kan du også sagtens lave øvelserne alternative steder, som i bilen når du alligevel holder for rødt, når du venter på bussen, i supermarkedskøen eller hvor du nu har et lille øjeblik for dig selv. Knib altid, inden du hopper, nyser, hoster eller løfter noget tungt.

Du kan tage Madforlivet’s Blodsukkerkur e-kursus helt gratis HER
Du kan læse mere om insulinsænkende kost HER
Du kan læse mere om at holde blodsukker- og insulinniveauer stabile HER 
Du kan læse mere om mænd og bækkenbundstræning HER
Du kan læse mere om træning af bækkenbunden HER
Du kan læse mere om studiet HER

Var du tilfreds med denne artikel Knibeøvelser er også for mænd? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!