Kolesterolsænkende medicin kan gøre dig syg

Forsiden Viden og Forskning Kolesterolsaenkende medicin kan goere dig syg og ny forskning viser, at indtag af statiner kan oege risikoen for udvikling af blandt andet Parkinsons og type II diabetes

     5

Kolesterolsænkende medicin kan gøre dig syg. Helt nye forskningsresultater viser nu, at indtag af kolesterolsænkende medicin kan gøre dig syg og øge risikoen for udvikling af type II diabetes og Parkinsons sygdom.

Det er den engelske læge og forsker Dr. Kailash Chand, der er næstformand for British Medical Association, der har fremlagt dokumentation for, at mennesker, der tager kolesterolsænkende medicin, har mere end dobbelt så høj risiko for at udvikle Parkinsons sygdom senere i livet end de, der ikke tager statiner. Desuden viser anden forskning, at indtager du statiner, som den kolesterolsænkende medicin kaldes, så øges din risiko for udvikling af type II diabetes med 46%.

Dr. Kailash Chand opfordrer til, at den omfattende anvendelse af kolesterolsænkende lægemidler, tages op til revision. Han udtaler: ”Risikoen for bivirkninger af disse lægemidler er langt større end de potentielle fordele, og det er på høje tid, at udskrivningen af disse lægemidler bliver begrænset blandt mennesker i lavrisiko gruppen”.

Dr. Kailash Chand har publiceret forskningsresultater, hvor 16,000 deltagere blev fulgt i mere end 20 år. Resultaterne viste, at kolesterol har afgørende betydning for beskyttelsen af hjerne- og nervevæv. De deltagere, der indtog kolesterolsænkende statiner havde således øget forekomst af blandt andet Parkinsons sygdom. Andre undersøgelser har vist en sammenhæng imellem indtag af kolesterolsænkende lægemidler og potentielt invaliderende bivirkninger, herunder hukommelsesbesvær, type II diabetes, grå stær, træthed og muskelsmerter.

Det er et uafviseligt faktum, at kolesterol er et livsvigtigt fedtstof for os mennesker. Det agerer som byggestillads for dannelsen af kønshormoner og D vitamin og som transportmekanisme for livsvigtige fedtsyrer. Blandt andet. Meget tyder på, at kolesterol også beskytter os mod infektioner, tab af hjernevæv og anden sygdom. Måske er det på tide at stoppe kolesterolhysteriet, reducere udskrivningen af kolesterolsænkende lægemidler og i stedet se på mad og livsstil som veje til større kropslig balance. De fleste kan via ændringer i mad, motion og øvrig livsstil, balancere kolesteroltallene indenfor få måneder. Det kan du læse mere om via linket herunder.

Desværre udskrives kolesterolsænkende medicin i stigende omfang, også herhjemme, til trods for internationale råd om at reducere udskrivningen af statiner (NICE).

Du kan læse mere om kolesterol HER
Du kan læse mere om, hvordan du spiser dig fra højt kolesterol HER
Du kan læse mere om kolesterolværdier og alder HER
Du kan læse mere om kolesterol og fedt HER
D
u kan læse om udskrivningen af kolesterolsænkende medicin i Danmark HER

Reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25639598

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.