Malariamiddel undersøges mod Corona og Covid-19

Forsiden Viden og Forskning Malariamiddel undersøges mod Corona og Covid-19

     3
Malariamiddel undersoeges mod Corona og Covid-19

I USA og flere andre steder i verden er der igangsat videnskabelige undersøgelser med klorokin i behandligen af Covid-19. Det vurderes, at der p.t. er gang i cirka 20 videnskabelige forsøg med klorokin. Læge Stig Ekkert har foreslået, at vi også i Danmark kigger på klorokin i behandlingen af Covid-19, en udtalelse han er blevet voldsomt kritiseret for af Lægemiddelstyrelsen. Læs hele artiklen her…

Stig Ekkert er speciallæge i almen medicin og praktiserende læge. Han foreslog i slutningen af februar, at vi i Danmark anvendte lægemidlet klorokin mod Corona eller Covid-19. Stig Ekkert henholder sig i sit forslag til det faktum, at der er lavet få, mindre videnskabelige studier, der viser, at klorokin vil kunne være effektivt i behandlingen af SARS, hvor det ved behandling fik sygdom og symptomer til at mindskes eller helt forsvinde i løbet af mindre end en uge. Klorokin er ikke påvist effektivt i behandlingen af Covid-19, som er en helt ny virus, men der er fornylig udarbejdet et review (se reference herunder), der viser, at klorokin potentielt kan have en effekt også mod Covid-19. Stig Ekkert opfordrede i en artikel sine lægekolleger til at prøve klorokin af i denne situation, fordi klorokin, der normalt anvendes mod malaria, er et velkendt lægemiddel, lettilgængeligt og med få bivirkninger.

Den 1. marts udtalte Lægemiddelstyrelsen; ”Det er fuldstændig udokumenteret, når en læge påstår, at malariamiddel kan behandle covid-19”. Lægemiddelstyrelsen kritiserede Stig Ekkert, da han foreslog, at vi i Danmark skulle prøve at anvende lægemidlet klorokin mod covid-19 virus.

Mange danskere er allerede smittet med Covid-19, og mange flere vil i de kommende uger blive smittet. Derfor er der nok ingen tvivl om, at et lægemiddel, der potentielt vil kunne afhjælpe de voldsomme symptomer og forkorte sygdomsperioden uden nævneværdige bivirkninger, vil blive hilst velkommen af mange danskere.

Når vi mennesker bliver inficeret med Covid-19, så bindes virusets proteindele til receptorer på ydersiden af ​​cellerne og gør os syge. Klorokin ser ud til at kunne afbryde eller forhindre denne proces ved sygdommen SARS, der ligeledes er en virus. Det giver forhåbninger om, at lægemidlet potentielt også vil kunne forstyrre Covid-19’s evne til at binde sig til kroppens eller.

I USA og flere andre steder i verden er der allerede igangsat videnskabelige undersøgelser med klorokin i behandligen af Covid-19. Det vurderes, at der p.t. er gang i cirka 20 videnskabelige forsøg med klorokin. Læge Stig Ekkert slår fast, at der bag hans forslag allerede foreligger videnskabelig dokumentation i form af få, mindre udenlandske studier, og han opfordrer til, at lægemidlet prøves af i Danmark. Den opfordring har Hvidovre hospital taget op, og de starter nu forsøg med klorokin i behandlingen af Covid-19. Det er vi mange, der følger med spænding. .

Her kan du læse artiklen “Corona- din adfærd afgør, hvordan corona epidemien ender
Her kan du læse artiklen Hvad du selv kan gøre for at undgå Corona smitte 

Reference:
Cortegiani A1, Ingoglia G2, Ippolito M2, Giarratano A2, Einav S3; “A systematic review on the efficacy and safety of chloroquine for the treatment of COVID-19”; J Crit Care. 2020 Mar 10. pii: S0883-9441(20)30390-7. doi: 10.1016/j.jcrc.2020.03.005. [Epub ahead of print]
Fei Zhou, MD †, Ting Yu, MD †, Ronghui Du, MD †, Guohui Fan, MS †, Ying Liu, MD †, Zhibo Liu, MD † et al.; “Clinical course and risk factors for mortality of adult inpatients with COVID-19 in Wuhan, China: a retrospective cohort study”; Published:March 11, The Lancet, 2020 DOI:https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)30566-3

Var du tilfreds med denne artikel Malariamiddel undersøges mod Corona og Covid-19? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

.