Motion i en travl hverdag?

Forsiden Viden og Forskning Motion i en travl hverdag?

     4
Motion i en travl hverdag

Motion i en travl hverdag kan være en udfordring, men blot det at rejse sig op i løbet af dagen kan vise sig at have langt større positiv effekt, end vi forestiller os.

Så, rejs dig op i løbet af dagen! Det er gammel viden, men dokumenteret af nyere forskning, at jo mere du rejser dig op og sætter dig ned i løbet af dagen, jo sundere og raskere bliver du. Overraskende nok ser det ud til at være sundere at rejse sig op mange gange om dagen en at gå en tur, men det ene behøver jo på ingen måde at udelukke det andet.

Det stillesiddende liv er en ren dræber, for vi er ikke designede til stillesiddende arbejde, vi er designede til at bruge vores muskler og krop. Vi danskere hører til blandt nogle af de mest stillesiddende folkefærd i verden, og vi kan med stor fordel forbedre vores kropsholdning og sundhed ved at rejse os op, når vi skal sige noget til en kollega, have vand eller kaffe i løbet af dagen eller bare rejse os. Det har stor betydning.

Det kan være en stor udfordring for mange at finde tid til træning af musklerne og motion i en travl dagligdag. Men det betaler sig. Megen stivhed i kroppen og ledsmerter kan forebygges ved daglige udstræk. Der skal ikke så meget til, det er bare et spørgsmål om at få det gjort. Se her, måske kan du finde den eller de øvelser, der passer dig bedst:.

  • Stræk din krop, når du vågner om morgenen
  • Hasestræk – mens du ligger i sengen. Ha’ et elastikbånd eller et håndklæde lige ved sengen når du vågner om morgenen. Læg håndklæde eller elastik under den ene fodsål og stræk benet lige op. Mærk strækket på bagsiden af benet. Hold strækket med helt lige ben mens du langsomt tæller til 20. Skift til det andet ben og gentag øvelsen. Lav gerne 5-10 stræk pr. ben. Fjern elastik eller håndklæde og slut af med at flekse foden (bøje anklen), mens du langsomt sænker benet. Vær afslappet i nakke og skuldre under hele øvelse
  • Lig på ryggen og lav cykelbevægelser med benene og træn dine mavemuskler
  • Elastikstræning. Super effektivt. Bare to minutter om dagen har effekt
  • Kosteskaftsøvelser. Læg kosteskaftet over skuldrene og læg begge arme omkring det. Stå i bredstående og gå lidt ned i knæene. Spænd op i mavemusklerne og drej så overkroppen fra side til side
  • Stoløvelse. Sæt dig på stolen, rejs dig halvt op og sæt dig ned igen, så op igen osv.
  • Skiøvelse opad væg. Alle der har stået på ski, kender denne øvelse. Sid som på en stol opad væggen så længe du kan
  • Tag trapperne så ofte du kan og gerne mange gange om dagen hvis muligt
  • Du kan også følge Anna Bogdanovas opvarmningsprogram/morgenprogram HER

God fornøjelse, og husk, at få du det ikke lige gjort en dag, så er det altså fint blot at rejse og sætte sig mange gange i løbet af dagen.

Du kan læse artiklen om, hvorfor bare 30 minutters travetur dagligt er så sundt HER
Du kan læse artiklen om, hvordan motion og fodbold kan modvirke type II diabetes HER

Var du tilfreds med denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.