Ny forskning mod resistente bakterier

Forsiden Viden og Forskning Ny forskning mod resistente bakterier. Et nyligt studie konkluderer, at probiotiske Bacillus-bakterier har formaaet at eliminere koloniseringen af de patogene bakterier Staphylococcus aureus, og det er godt nyt. Studiet paaviser, at

     3
Ny forskning mod resistente bakterier

Ny forskning mod resistente bakterier. MRSA bakterier slår i titusindvis af mennesker ihjel på verdensplan hvert eneste år – og desværre er der ikke noget, der tyder på, at antallet falder. Tværtimod. Vores stigende forbrug af antibiotika er med til at gøre bakterierne resistente og dermed endnu sværere at få has på. Men nu er forskere kommet på sporet af noget, der ser ud til at kunne bekæmpe resistente MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus) og andre typer af gule stafylokokker, som i værste fald kan være dødelige for mennesker. Og det bedste er næsten, at stafylokokkernes overmand tilsyneladende er bakterier, der allerede findes naturligt i vores krop. Ikke overraskende i vores tarm, for en sund tarmflora med tilstrækkelig variation af gavnlige mælkesyrebakterier er alfa og omega for vores immunforsvars evne til at beskytte os mod sygdomme – og patogene bakterier.

MRSA hører til potentielt patogene eller sygdomsfremkaldende bakterier og er også kendt som ”gul stafylokok”. Mange af os er bærere af den uden at vide det. Så længe vi er sunde og raske og har et stærkt immunforsvar, er det ikke et problem. Men bliver vi syge eller finder bakterien vej til eksempelvis et operationssår, kan det have fatale følger

I de senere år har der heldigvis været øget fokus på den sundhedsmæssige betydning af probiotika og en sund og varieret tarmbiota. Et nyligt studie konkluderer, at probiotiske Bacillus-bakterier har formået at eliminere koloniseringen af de patogene bakterier Staphylococcus aureus, og det er godt nyt. Studiet påviser, at probiotiske bakterier kan hjælpe os med at nedkæmpe de potentielt sygdomsfremkaldende bakterier. En af bakterierne i denne gruppe går under navnet Bacillus – og det er dén, der ser ud til at kunne bekæmpe MRSA. Forskere undersøgte en række personer og fandt, at personer med Bacillus i kroppen ikke havde stafylokokker, hvorimod 25 % af personerne uden Bacillus blev testet positive for stafylokokker. Det kan altså se ud til, at hvor Bacillus har hjemme, bliver stafylokokkerne hjemløse.

Forklaringen er tilsyneladende, at Bacillus kommunikerer med andre bakterier ved at frigive signalstoffer – og i stafylokokkernes tilfælde lyder beskeden groft sagt på at forsvinde. Signalstofferne fra Bacillus får stafylokokkerne til at miste evnen til at orientere sig med det resultat, at de dør og forsvinder fra kroppen. Der skal stadig forskes en del i disse mekanismer, men forhåbentlig kan disse første fund give anledning til yderligere forskningsresultater, der kan vise os reelle og kærkomne alternativer til antibiotika.

Det vil da være særdeles gode nyheder, hvis man i stedet for at optrappe krigen mellem antibiotika og multiresistente bakterier, kan nedbringe bakteriernes resistens samtidigt med, at man vil kunne forebygge og helbrede sygdomme på kroppens egne præmisser.

Reference HER
Du kan læse mere om kroppens naturlige tarmflora HER
Du kan også finde mere information om probiotika HER

Var du tilfreds med denne artikel Ny forskning mod resistente bakterier? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.