Omega 3 & Kræft

22 jan, 2014 | Viden og Forskning

Omega 3 & kræft. Omega 3 fedtsyrer er væsentlige for en organisme i sundhed og balance. Mange mennesker med kræft får for lidt omega 3 og for meget omega 6. Det kan derfor betale sig at tilføre ekstra omega 3 fra økologiske, jomfruolie af hørfrø, hampefrø, alger eller økologiske fisk. Indtag af hørfrøolie, hampefrøolie, økologiske fisk eller højkvalitets fiskeolie samt omega 3 fedtstyrer fra leger, kan alle, sammen med kværnede hørfrø og hampefrø bidrage til en bedre balance og beskyttelse. Hvis der samtidig skrues ned for indtaget af omega 6 fra raffinerede planteolier som vindruekerneolie, solsikkeolie, majsolie og rapsolie samt fra færdigt pålæg, oksekød og mælkeprodukter, så kan kroppen lettere genfinde den vigtige balance.

Hørfrø har en særlig kræfthæmmende virkning. Dr. Johanna Budwig fra Tyskland har siden 60-erne behandlet alvorligt syge kræftramte med store doser hørfrø og hørfrøolie (omega 3) blandet med proteiner i form af hytteost eller surmælksprodukter, og har opnået fine resultater med dette. Det skal være økologiske råvarer, der anvendes. Eksempelvis hørfrø eller koldpresset hørfrøolie fra Nyborggaard der har en virkelig god økologisk hampefrøolie. Hørfrø- eller hampefrøolien kan med fordel kombineres med fisk og fiskeolie som gode kilder til omega 3. Her er det ekstra vigtigt at være kvalitetsbevidst og sikre sig, at det er en stabil og oprenset fiskeolie, som du indtager.

Jeg kan anbefale flydende fiskeolier, eksempelvis Nordic natural cod liver oil, Nordfolk omega 3 eller MorEpa, sidstnævnte er i kapsler. Du kan også idag købe omega 3 fedtsyrer udvundet af alger, eksempelvis Nordic natural algae omega.

Du kan læse mere om, hvilke fedtstoffer du med fordel kan vælge HER    
eller se dette tv klip, hvor jeg fortæller om sundt fedt og usundt fedt HER

Var du tilfreds med denne artikel om Omega 3 & kræft? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Indenfor læge- og forskningsverdenen har erkendelsen af, at der er forskel på kvinder og mænds fysiologi og reaktionsmønstre, været længe undervejs. I dag er vi heldigvis nærmere en forståelse for, at mænds og kvinders biologi er forskellig, men det afgørende...

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!