Omega 3 & Kræft

omega 3 og kræft

Omega 3 fedtsyrer er væsentlige for en organisme i sundhed og balance. Mange mennesker med kræft får for lidt omega 3 og for meget omega 6. Det kan derfor betale sig at tilføre ekstra omega 3 fra hørfrø, hørfrøolie, hampefrø, hampefrøolie, fisk eller højkvalitets fiskeolie. Hvis der samtidig skrues ned for indtaget af omega 6 fra færdigt pålæg, oksekød og mælkeprodukter, så kan kroppen lettere genfinde den vigtige balance.

Hørfrø har en særlig kræfthæmmende virkning. Dr. Johanna Budwig fra Tyskland har siden 60-erne behandlet alvorligt syge kræftramte med store doser hørfrø og hørfrøolie (omega 3) blandet med proteiner i form af hytteost eller surmælksprodukter, og har opnået fine resultater med dette. Det skal være økologiske råvarer, der anvendes. Eksempelvis hørfrø eller koldpresset hørfrøolie fra Nyborggaard der har en virkelig god økologisk hampefrøolie. Hørfrø- eller hampefrøolien kan med fordel kombineres med fisk og fiskeolie som gode kilder til omega 3. Her er det ekstra vigtigt at være kvalitetsbevidst og sikre sig, at det er en stabil og oprenset fiskeolie, som du indtager.

Jeg kan anbefale flydende fiskeolier, eksempelvis Eskimo 3, Nordic natural cod liver oil eller MorEpa i kapselform fra Douglas.

Du kan læse mere om, hvilke fedtstoffer du med fordel kan vælge her

eller se dette tv klip, hvor jeg fortæller om sundt fedt og usundt fedt her

Du kan købe Nordic natural cod liver oil på www.netspiren.dk

Debat