Sprøjtemidler som Roundup gør os syge

12 maj, 2014 | Viden og Forskning

Danske forskere kommer nu frem med en klar advarsel: Vi kan blive syge af at spise genmodificeret soja, der er sprøjtet med Roundup.

Det mest anvendte og solgte sprøjtemiddel i verden: Roundup, indeholder stoffet glyphosat. Glyphosat er den aktive ingrediens i Roundup, og dette stof har vist sig at være ganske farligt for såvel dyr som mennesker. Det viser en undersøgelse af de indirekte påvirkninger fra genmodificerede afgrøder sprøjtet med glyphosat, udført af forskere ved Aarhus Universitet.

Initiativet til undersøgelsen er kommet fra Fødevarestyrelsen, der har modtaget indberetninger fra danske landmænd om, at de har observeret markante forbedringer i deres dyrs sundhed ved at skifte til ikke GMO foder. Rapporten påviser, at glyphosat kan påvirke såvel dyr som mennesker negativt, og særligt dyrenes flora i mave og tarm ændres. Det er aldrig tidligere undersøgt hos dyr, og seniorforsker Martin Tang Sørensen fra fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet udtaler : “Selvom det længe har været kendt, at glyphosat virker på bakterier på samme måde, som de virker på planter, er det aldrig blevet undersøgt, hvilke indirekte påvirkninger det kan have for de dyr, som spiser afgrøder med restindhold af stoffet.

I Danmark fodres langt hovedparten af konventionelle køer, grise og fisk med GMO beriget sojafoder, og der kan være rester af såvel glyphosat (Round-up) samt af GMO – genmodificeret soja – i såvel kød som mælkeprodukter. Fødevarerne skal IKKE mærkes her i Danmark med at de indeholder rester af GMO eller glyphosat til trods for at andre EU medlemslande har indført en mærkningsordning, så vi forbrugere har et reelt valg. Herhejmme er der kun et at gøre, hvis du ikke ønsker hverken genmodificerede organismer eller sprøjtemiddelrester indenbords; køb og spis økologisk!

Co-Op Danmark har taget konsekvensen af ovenstående oplysninger og har netop fjernet Roundup fra samtlige af deres forretninger. Det er virkelig dejligt at opleve, når også supermarkedskæderne tager ansvar. 

Du kan læse mere om GMO problematikken HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Indenfor læge- og forskningsverdenen har erkendelsen af, at der er forskel på kvinder og mænds fysiologi og reaktionsmønstre, været længe undervejs. I dag er vi heldigvis nærmere en forståelse for, at mænds og kvinders biologi er forskellig, men det afgørende...

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!