Syre, Base og Kræft

Forsiden Viden og Forskning Syre, Base og Kræft

     3
syre base kræft

Syre, base og kræft er komponenter og begreber, som det kan betale sig at kende. Kræft trives nemlig bedst i et surt miljø. Derfor kan det være en rigtig god ide at skabe et mere basisk indre miljø, idet det kan give kræftceller langt vanskeligere trivselsvilkår. Der tales meget om syre og base balance i relation til vores madindtag. Måske fordi vi i dag spiser flere og flere syredannende fødevarer som sukker, brød, kød og ost, og vi drikker gerne rødvin, cola og kaffe til. Medicin og konserveringsmidler kan ligesom stress indirekte virke meget syredannende. Så vores nutidige livsstil virker mestendels syredannende på vores kropslige balancer. Indtaget af grønsager, der sammen med kartofler og mandler er meget basedannende, har i mange hjem måttet vige pladsen for mere kød, brød og pasta. Og det kan på sigt give problemer med helbredet.

Den tyske forsker Otto Warburg vandt Nobelprisen for sin forskning i kræftceller. Den Warburgske teori er, at kræft opstår på grund af mangel på ilt i kroppen, og at kræftceller kun forekommer i iltfattigt blod. PH værdien kan måles på en skala, der går fra 1 til 14. 1 er ekstremt syrligt og 7 er neutralt. Kroppen har det bedst, hvis PH værdien i blodet ligger mellem 7,38 og 7,42. Kroppen optager ilt op til 1000 gange bedre, når miljøet er basisk med niveauer fra 7,0 og opefter. Du kan hver dag måle syre/base balancen i din urin via en lille PH test, som kan købes på apoteket. PH værdien i din urin adskiller sig fra PH værdien i blodet. Urinens PH værdi skal helst ligge mellem 5 og 6 eller højere. Ligger den under dette, så er du for sur. Du kan anvende målingen som et parameter for, hvor effektivt din indre regulerende bufferkapacitet arbejder, samt hvilke fødevarer, der virker forsurende på din krop. Det er for de fleste mennesker forholdsvis enkelt at gøre miljøet og urinen mere basisk ved at spise flere grønsager, drikke friskpressede grønsagssafter, spise mindre brød, kød og sukker, drikke mindre kaffe og rødvin og motionere mere. Det kan også være en god ide at checke vandet, for tro det eller ej, dit vand kan også være for „surt“. En god, lang travetur hver dag i den friske luft er også fantastisk befordrende for indre sundhed.

Læs også:
Mad Mod Kræft – Ny eBog
Syre Base Balance – Derfor er det vigtigt!
Opskrift på Anti cancer drik
Check din vandkvalitet eller rens dit vand

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.