Kemi i cremer og make-up

Forsiden Viden og Forskning Kemi i cremer og make-up. Der kan vaere hormonforstyrrende stoffer i dine cremer og i din make-up...

     5
Kemi i cremer og make-up

Kemi i cremer og make-up. Måske har du prøvet at påsætte nikotinplastre eller plastre med østrogener eller melatonin og oplevet, at de rent faktisk virker, fordi du optager indholdet i kroppen. Dermed har du givetvis også konkluderet, at det samme må gøre sig gældende for de kemiske stoffer, der findes i mange konventionelle cremer, shampooer og make up produkter, som du måske hver dag påfører din hud

Jeg overraskes gang på gang over indholdet af kemiske stoffer og nanoplast, der tilsættes konventionelle cremer og kosmetik, og ja, de optages ganske rigtigt i blodet. De absorberes igennem huden, og dermed kan du få parabener og andre potentielt skadelige kemiske stoffer ind i din krop. Listen af hormonforstyrrende kemi i cremer og makeup er lang. Rigtig lang. Læs mere via linket herunder.

For en del år siden deltog jeg i et symposium, hvor en amerikansk forsker netop fortalte om, hvad vores cremer, læbestifter og øjenskygger indeholdt, og hvad disse stoffer potentielt kunne gøre ved os. Jeg havde nedskrevet flere sider med kemiske navne, forkortelser og betegnelser på potentielt skadelige og hormonforstyrrende stoffer, og da jeg kom hjem, gennemgik jeg alt hvad jeg havde af cremer, make up, læbestifter, øjenskygger, shampooer etc. Det meste røg direkte i skraldespanden, for det var netop de stoffer, produkterne indeholdt.

Siden da har jeg kun købt rene, økologiske skønhedsprodukter, fordi listen af kemiske stoffer og nanoplastik er så betydelig i de fleste konventionelle produkter.Af samme årsag anbefaler jeg dig at gøre det samme, for din egen og dine børns skyld.

Du kan læse mere om netop helt ren suveræn økologisk og vegansk skønhedspleje HER

Var du tilfreds med denne artikel Kemi i cremer og make-up? Så klik meget gerne “Synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev  med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.