Indisk kyllingesuppe

9 apr, 2014 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Suppen indisk kyllingesuppe er en af mine favoritsupper. Suppen smager fantastisk godt, er let og hurtig at lave og yderst velkrydret.
Opskriften på den indiske kyllingesuppe stammer fra Sif Orellanas bog Guld i Gryden. 

Ingredienser (4 prs.):

1 løg
4 fed hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
ca. 4 tsk karry
ca. 1⁄2 rød chili
1 syrligt madæble (f.eks. Belle de Booskop eller Ingrid Marie)
3 gulerødder
ca. 2 spsk finthakket frisk ingefær
1 rød peberfrugt
2 l kyllingefond eller -bouillon
4 kyllingefileter
3 spsk jomfrukokosolie til stegning
uraffineret salt og friskkværnet peber
2 dl kokosmælk (eller piskefløde)
en håndfuld friske koriander

Fremgangsmåde:

Pil løget og hvidløgsfeddene og hak dem fint. Varm lidt olie i en gryde. Tilsæt karryen og lad den lige svitse i 1 minut. Kom løg og hvidløg i gryden, og lad blandingen svitse ved jævn varme i et par minutter. Hak chilien fint, skræl æble og gulerødder og skær dem i tern, og kom det hele ned i gryden sammen med ingefæren. Rengør den røde peberfrugt og snit den i slanke strimler. Kom den ned i gryden og lad retten simre i et par minutter. Hæld så kyllingefonden ved og lad suppen simre i yderligere et lille kvarters tid.

Skær i mellemtiden kyllingefileterne ud i mundrette stykker, og steg dem i lidt jomfrukokosolie på en pande ved middel varme, til de er gyldenbrune og indbydende. Krydr dem med lidt salt og peber. Rund suppen af med kokosmælken, og læg kyllingestykkerne i. Drys rundhåndet med grofthakket koriander inden serveringen. Nyd suppen med lidt godt brød, eventuelt chapatis. Anvend økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi.

Var du tilfreds med denne opskrift på indisk kyllingesuppe? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!