Verdens bedste chokoladekage

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Verdens bedste chokoladekage

     4

Her får du opskriften på måske verdens bedste chokoladekage. Det er Linda Lomelinos legendariske chokoladekage, som du her præsenteres for, og det er den bedste chokoladekage, som jeg nogensinde har smagt. Linda Lomelino er en af Sveriges ypperste kagecreateurer og forfatter til fire bøger. Jeg kan kun anbefale dig at prøve den, den er suveræn og ovenikøbet let at bage. Chokoladekagen er glutenfri.

Ingredienser
8 personer
250 g smør
250 g groft hakket mørk chokolade (70%)
100 ml stærk kaffe eller espresso (kan erstattes af vand, hvis du ikke drikker kaffe)
4 store æg
180 g sukker (AHO: eller 120 g kokossukker)
1/4 tsk vanillepulver
1 knivspids salt

Pynt:
Flormelis og / eller
bær eller
Flødeskum eller
chokolade krøller

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 175 °. Smør en springform (22-25 cm) og dæk bunden med bagepapir. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde ved lav varme. Når blandingen er smeltet og glat, røres kaffen eller vandet i. Pisk herefter æg, sukker og vanille i en skål, indtil massen er let og luftig, det tager cirka 4-5 minutter. Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggemassen med en spatel, indtil den er glat. Tilføj en knivspids salt. Hæld dejen i den klargjorte springform og bag kagen i 40-45 minutter. Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen. Jeg foretrækker personligt kagen, efter at den har stået i køleskabet i et par timer.

Pynt kagen med lidt sukker, bær, flødeskum eller chokoladekrøller. Dem laver du ved at sætte mælkechokolade et varmt sted i et par minutter, og derefter bruge en ostehøvl at lave chokoladekrøllerne.

Du kan læse mere om Linda Lomelino eller følge hende på blog eller Instagram HER
Du kan læse min omtale af Linda Lomelinos bog “Pajer” HER
Du kan finde opskriften på glutenfri chokolademuffins HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.