Hvid bønnedip – let og lækker

26 mar, 2024 | Sunde Snacks og Mellemmåltider

Hvid bønnedip med spinat og ricotta er en let og lækker lille tilbehørsret.

Ingredienser til 4 personer
2 fed hvidløg
250 g kogte hvide bønner
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie til stegning
250 g ricotta
Salt og peber
100 g babyspinat
1-2 tsk. Citronskal
1-2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde
Denne snaskede dip vil du bare gerne smøre på ristet brød. Sæt den på bordet med friske salater og dejligt grillet brød – perfekt som let frokost eller snack. Også god med grissini.
Pil hvidløgene, og hak dem fint. Sautér hvidløg og bønner i olie på en pande i ca. 5 minutter, til alt er mørnet, men ikke tager farve. Mos bønner og hvidløg sammen med en gaffel på en flad tallerken.
Rør bønnerne med ricotta, og smag til med salt og peber. Skyl og slyng spinaten, og steg den kort på panden, til den netop falder sammen. Vend spinaten i dippen, og smag til med salt, peber, fintrevet citronskal og citronsaft.

Nyd dippen kold med sprøde grøntsager, grissini eller på ristet brød. 

TIP Du kan sagtens lave dippen dagen i forvejen, da den smager

Var du tilfreds med denne opskrift på hvid bønnedip? Så må du gerne klikke “kan godt lide” under opskriften. Tilmeld dig også mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Grønkåls chips

Grønkåls chips

Grønkåls chips er sunde snacks eller sundt tilbehør til aftensmaden. De er lette at tilberede og smager fantastisk godt. Ingredienser 400 g grønkål cirka 50 g parmesanost Tørrede chiliflager (kan udelades) Ekstra jomfruolivenolie Uraffineret flagesalt og friskkværnet...

Mere uafhængig forskning, tak

Mere uafhængig forskning, tak

Troværdighed er en uundværlig følgesvend, når det gælder noget så alvorligt som vores forskning, men vores forskere er pressede af industrielle interesser, og Danmark er i en ny rapport placeret på en 24. plads ud af 28 mulige, når det handler om forskerfrihed. Det må og skal vi have rettet op på.

Jordbær dyppet i chokolade

Jordbær dyppet i chokolade

I næste uge springer studenterne ud, og med dem forhåbentlig også sol og sommer. Prøv at fejre det hele med friske jordbær dyppet i chokolade. Du kan anvende alle former for frugt, der dyppet i en suveræn chokolade, bare smager som et stykke konfekt. Jeg har serveret...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!