Gazpacho med jordbær

2 jul, 2024 | Sunde supper

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken.

Ingredienser til 4 personer
40 g cashewnødder
75 g løg (renset vægt)
1 sød rød snackpeber (ca. 125 g)
250 g friske solmodne jordbær
800 g hakkede flåede tomater (friske eller fra karton/dåse)
3-4 spsk. lys balsamico (smag selv til)
3 spsk. olivenolie
1-2 spsk. kokossukker eller koncentreret hyldeblomstsaft (smag selv til)
uraffineret flagesalt
¼-½ tsk. sambal oelek (start med ¼ tsk.) eller frisk chili (prøv dig frem med mængden)
12 isterninger

Topping
4-5 jordbær (renset og skåret i små stykker)
¼-½ rød snackpeber (renset og skåret i små stykker)
løgblomster
brødcroutoner

Fremgangsmåde
Start med at sætte cashewnødderne i blød i kogende varmt vand, et par timer før du vil lave suppen. På den måde bliver de nemmere at blende helt cremede. Rens løget og snackpeberen, og skær dem i mindre stykker. Skyl jordbærrene, og fjern derefter stilk og blade. Kom nu alle ingredienser undtagen isterningerne i blenderen og kør, til suppen er helt findelt og cremet. Smag suppen til med salt, friskkværnet peber, balsamico, sukker/hyldeblomstsaft, og tilsæt isterningerne. Kør igen og smag til igen. Giv dig tid til at finde den helt rette smag.

Sæt suppen på køl, og tag den ud, lige før den skal serveres. Hvis det skal være lidt festligt, kan du portionsanrette suppen og toppe den med jordbær og snackpeber, der er skåret i små stykker, løgblomster, frisk koriander eller andre friske krydderurter, der passer i smagen. Jeg synes, at brøndkarse er rigtig fint til også. Spis suppen med nogle sprøde croutoner eller noget godt surdejsbrød.
Suppen er også velegnet som en lille appetizer, de dage, hvor det er meget varmt.

Her kan du finde den mere traditionelle opskrift på Gazpacho
Her kna du finde opskriften på Sommertærte med

Kunne du lide denne opskrift på gazpacho med jordbær, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele opskriften, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis ugentlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Denne squashsuppe smager virkelig godt og er let at lave. Hvis du som jeg ofte har mange squash i haven, så er det ideelt at tilberede denne skønne suppe. Ingredienser til 2 portioner squashsuppe 4-5 squash, ca. 900 g renset vægt 2 skalotteløg, ca. 80 g skrællet vægt...

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe smager fantastisk og er sundt for tarmens mikrobiom og let at lave. De sunde jordskokker kan let tilberedes til en velsmagende suppe, og dermed har du let aftensmad. Du kan se opskriften på min favoritversion af jordskokkesuppe herunder. Ingredienser...

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe smager fantastisk og er sundt for tarmens mikrobiom og let at lave. De sunde jordskokker kan let tilberedes til en velsmagende suppe, og dermed har du let aftensmad. Du kan se opskriften på min favoritversion af jordskokkesuppe herunder. Ingredienser...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!