Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

9 jun, 2024 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Denne squashsuppe smager virkelig godt og er let at lave. Hvis du som jeg ofte har mange squash i haven, så er det ideelt at tilberede denne skønne suppe.

Ingredienser til 2 portioner squashsuppe

4-5 squash, ca. 900 g renset vægt
2 skalotteløg, ca. 80 g skrællet vægt
1 håndfuld oregano eller basilikum
50 g hasselnødder
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
6-7 dl grøntsagsbouillon
100 g brie, fåre-, gede- eller komælksbrie (kan også udelades)
uraffineret salt friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde – sådan laver du suppen

Skyl squashen og skær ca. 300 g af den i små tern à maks. 1 x 1 cm. Resten af den skærer du i grove tern. Hak løget groft. Aftør basilikum med et fugtigt klæde, skyl og slyng oregano. Tag et par basilikumblade fra til pynt.

Hak hasselnødderne groft og tørrist dem på en mellemvarm pande nogle minutter. Bland de finthakkede squashtern med halvdelen af olien og lidt salt, og bag dem i et ildfast fad i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 15-20 minutter.

Svit løget for lav varme i halvdelen af olien i 3-4 minutter uden at brune det. Tilsæt de groftskårne squash, svits yderligere et par minutter og tilsæt bouillon. Kog op og lad det simre i 5 minutter for lav varme. Blend suppen med basilikum, oreganoblade og ost og smag til med salt og peber. Server suppen toppet med små squashtern, hassel­nødder og basilikumblade.

Variation: Denne suppe kan du sagtens lave vegansk. Lav den i så fald med fx tofu i stedet for ost. Så smager den lidt mildere, men stadig meget lækkert. Her bruger du 150 g tofu (gerne silketofu), og idet tofu er ret fedtfattigt, kan du med fordel riste nogle rugbrødstern i lidt ekstra jomfruolivenolie, som du topper suppen op med sammen med nødder og squashtern.

Du kan også finde opskriften på et lækkert glutenfri surdejsbrød, som kan serveres til
Du kan læse mere om, hvordan du laver spagetti af dine squash

Var du tilfreds med denne opskrift på squashsuppe? Så må du gerne klikke “kan godt lide” under opskriften. Tilmeld dig også mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Brug for hjælp til fordøjelsen og glutenfri inspiration? Jeg har udgivet en ny bog om tarmsundhed og glutenholdig mad

“Gaven til Maven” er min seneste bog om fordøjelsen og sammenhængene mellem irritabel tarm, oppustethed, diarré og andre udfordringer i tarmsystemet og så vores indtag af korn som hvede, rug og byg.

Løsningen kan være at leve glutenfrit. Bogen er et stort passionsprojekt, der har været undervejs i flere år og som udkommer på Politikens Forlag den 7. september 2021.

Du kan købe bogen her.

 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!