Indisk kyllingesuppe a la Sif

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde supper Indisk kyllingesuppe a la Sif

     5
Gæsteskribent

Sif Orellana

Sif Orellana er en af Danmarks mest succesfulde familielivsstilsforfattere. Hun er kvinden bag bestsellere som 'Krudtugler & Kanelsnegle', 'Rollinger & Roulader' og 'Spilopper & Stjerneskud', hvoraf de to sidste er kåret til Danmarks bedste børne- og familiekogebøger og nomineret til titlen som 'Verdens bedste'. Sif er mor til tre drenge og er uddannet cand. mag. i litteraturhistorie.

Suppen indisk kyllingesuppe er en af mine favoritsupper. Suppen smager fantastisk godt, er let og hurtig at lave og yderst velkrydret. Prøv Sif Orellanas suveræne version herunder. Opskriften på den indiske kyllingesuppe stammer fra Sif Orellanas bog Guld i Gryden. Sif skriver: Østerlandske retter har en høj stjerne hjemme hos os. Ofte ender jeg med at fylde min indkøbskurv med fristelser som frisk ingefær, chili og koriander, når jeg er ude at handle, og det gav en aften anledning til lidt eksperimenter i køkkenet. Resultatet blev denne nye favoritsuppe. Ingredienserne spiller virkelig godt sammen, og det lille skvæt kokosmælk runder suppen dejligt af. Det tager kun ca. 25 minutter at frembringe den. Har du en venindekomsammen i kalenderen, egner retten sig i øvrigt også fortræffeligt til en sådan.

Ingredienser (4 prs.):

1 løg
4 fed hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
ca. 4 tsk karry
ca. 1⁄2 rød chili
1 syrligt madæble (f.eks. Belle de Booskop eller Ingrid Marie)
3 gulerødder
ca. 2 spsk finthakket frisk ingefær
1 rød peberfrugt
2 l kyllingefond eller -bouillon
4 kyllingefileter
3 spsk jomfrukokosolie til stegning
uraffineret salt og friskkværnet peber
2 dl kokosmælk (eller piskefløde)
en håndfuld friske koriander

Fremgangsmåde:

Pil løget og hvidløgsfeddene og hak dem fint. Varm lidt olie i en gryde. Tilsæt karryen og lad den lige svitse i 1 minut. Kom løg og hvidløg i gryden, og lad blandingen svitse ved jævn varme i et par minutter. Hak chilien fint, skræl æble og gulerødder og skær dem i tern, og kom det hele ned i gryden sammen med ingefæren. Rengør den røde peberfrugt og snit den i slanke strimler. Kom den ned i gryden og lad retten simre i et par minutter. Hæld så kyllingefonden ved og lad suppen simre i yderligere et lille kvarters tid.

Skær i mellemtiden kyllingefileterne ud i mundrette stykker, og steg dem i lidt jomfrukokosolie på en pande ved middel varme, til de er gyldenbrune og indbydende. Krydr dem med lidt salt og peber. Rund suppen af med kokosmælken, og læg kyllingestykkerne i. Drys rundhåndet med grofthakket koriander inden serveringen. Nyd suppen med lidt godt brød, eventuelt chapatis. Anvend økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi.

Du kan købe Sif Orellanas bog Guld i Gryden HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.