7 gode råd til varigt vægttab

4 dec, 2015 | Viden og Forskning

Kom godt i gang – 7 gode råd til varigt vægttab.

  1. Sæt dig nogle klare mål og skriv dem ned. Læs disse mål op for dig selv hver dag. Husk dig selv på, at du nu er på rette vej og hold motivationen og gejsten høj
  2. Spis 3 måltider dagligt, der alle indeholder såvel gode fedtstoffer som sunde proteiner og kulhydrater, primært fra økologiske grøntsager. F.eks. Bagte rodfrugter med humus og salat, fennikel/tomatsalat med dampet rødspætte eller en god grøntsagssuppe med bønner og kryddercreme. Du kan finde opskrifterne på min hjemmeside www.madforlivet.com under “opskrifter”.
  3. Få alle former for stimulanser ud af dit liv. Ryd op i de dårlige vaner enten en ad gangen eller på en gang. Det betyder væk med sukker, hvidt brød, kaffe, sodavand, alkohol, tobak og kunstige sødemidler.
  4. Spis økologisk og vær opmærksom på kemien i dagligdagen. Undgå så vidt muligt at udsætte din krop for alle former for kemi. Kunstige kemiske stoffer kan forstyrre din indre biokemi.
  5. Indfør daglig motion. Find de motionsformer der passer dig bedst og kombiner dem. Det kan f.eks. være yoga, pilates eller styrketræning kombineret med raske traveture, svømning eller løb. Motioner mindst ½ time dagligt, gerne 1 time.
  6. Sørg for en god nattesøvn i fuldstændigt mørke. Har du ikke mørklægningsgardiner, så sov med sovemaske. Skal du op i løbet af natten, så undlad at tænde lys. Det forstyrrer den vigtige melatonin produktion.
  7. Prøv også om du kan indføre en daglig stillestund og arbejd på at eliminere de ting der stresser dig for meget i dagligdagen.

Jeg ønsker dig held og lykke med projektet, og jeg er overbevist om, at det nye år bliver året, hvor du når de mål du sætter dig.
Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!