Bachs Blomstermedicin af Susanne Løfgren

1 okt, 2012 | Viden og Forskning

Bachs Blomsterremedier kan blandt andet anvendes til at opløse eventuelle negative emotioner og tanker, du kan have omkring dig selv og din mad. Susanne Løfgren uddyber her teorien bag virkningen af Bachremedier. Susanne skriver:

Mennesket har en personlighed, der kan opdeles i 4 legemer; Det fysiske, det eteriske, det emotionelle og det mentale. Vi er tillige sjæle, som er i stand til betragte det, personligheden føler, tænker, mærker og gør. Hvad har din kost med dette at gøre? Hvis vi tager udgangspunkt i personlighedens 4 kroppe, har disse indflydelse på hinanden. Din krop er styret af følelser men også de tankeformer, du har dannet om dig selv gennem livet. Dit valg af mad er også styret af de tanker og følelser, du har om dig selv. Når du vælger det som ikke er godt og sundt for dig, er det blot en naturlig følge af, at du ikke har helt så positive tanker om dig selv eller verden. Du VED godt, hvad du BØR gøre, men du kan ikke få det gjort. En meget brugbar forklaring er, at de tanker, der styrer dig, eller følelser, der optager dig, hiver dig i en forkert retning. Lyder det bekendt? Har du lyst til at ændre dette mønster? Hvis man skal ændre sine vaner og komme ind i et mere positivt flow, er man nødt til at finde ud, af hvilke tankeformer og følelser, der styrer ens liv.

Nogle af de grundtanker jeg har oplevet hos mange klienter er f.eks.:

Jeg er ikke værd at elske, Jeg duer ikke til noget, Jeg er svag, Jeg er dum, Jeg gør altid det forkerte, Jeg gider slet ikke være her og mange flere.

Når man har gentaget en tankeform tilstrækkelig mange gange, begynder hjernen at tro på det, den får at vide! Og handle på det. Det ser nærmest ud, som man tiltrækker situationer, hvor man kan blive bekræftet i sin tankeform- eller sine tankeformer. Tankeformer skaber et hav af følelser.

Bachremedier tager fat i begge dele: Både følelser og tanker. Der findes blomster, der kan hjælpe med at ændre mønstrene. Bachs Blomsterremedier er et system af 38 ugiftige blomsteressenser, der bruges specifikt til at ændre negative tanker og følelser. Der findes ét remedie for hver tænkelig følelse, et normalt menneske måtte have. Den negative følelse har en bestemt frekvens, og man kan justere den ved at give en anden frekvens. Dette er den korteste måde at forklare remedierne på.

Her i landet kender mange Dr. Bachs nødhjæpsremedie, men der findes som nævnt 38 enkeltremedier til mere specifik behandling.
Her blot et par eksempler på, hvordan de kan bruges i forhold til madvaner:

Valnød bruges, når man skal ændre vaner. Dens positive effekt er, at man hurtigt justerer til det nye
Kastanjeknop bruges, når man vil holde op at gentage sine fejl. Man gennemskuer fejlene og lærer
Sød Æble bruges, når man ikke kan lide sit udseende. Man begynder at holde af sig selv, som man er.
Tusindgylden bruges, når ens vilje er for svag, og man ikke kan sige nej tak!  Den styrker viljekraften.

Der findes mange flere!

Har du fået lyst til at finde ud af, hvad der gemmer sig af grundtanker bag dine spise(u)vaner, er du velkommen til at læse mere om Bachremedierne her ligesom du kan opsøge en af de mange dygtige Bachterapeuter rundt omkring i landet.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!