Derfor skal du vælge kokosolie

Forsiden Viden og Forskning Derfor skal du vælge kokosolie

     2

Jomfru kokosolie er et godt alternativ til animalsk, mættet fedt og et meget sundt alternativ til margariner og flydende olier, hvis du skal stege eller bage. Jomfru kokosolie er et natur produkt, og er en af de få fedttyper, der tåler opvarmning. Olien er ikke sart overfor lys, varme og ilt i nær samme grad som eksempelvis umættede fedtsyrer, som du finder i vegetabilske olier. Sidstnævnte skal opbevares koldt, mørkt og ilt frit og bør dermed ikke opvarmes eller anvendes til hverken stegning eller bagning, for så harskner de og mister deres sundhedsværdi. Jomfru kokosolie er derimod stabilt og tåler opvarmning uden at olien ødelægges og uden at der i samme grad som ved brug af vegetabilske olier dannes skadelige stoffer under opvarmningen.

Jomfru kokosolie har været kendt og anvendt i århundreder og studier af hele befolkningsgrupper, der har levet af en kost bestående af masser af jomfrukokosolie, fiberrige grønsager, rødder og ingen sukker eller hvidt brød, pasta, færdigretter eller anden forarbejdet og raffineret mad, har vist, at de var struttende sunde og slet ikke kendte til de velfærdssygdomme, som mange lider af i dag i vores vestlige del af verden.

Det skyldes givetvis, at jomfru kokosolie, i modsætning til de store mængder raffineret og animalsk fedt vi spiser idag, udmærker sig ved en jomfruelighed og en sundere fedtsyresammensætning. Hovedparten af fedtsyrerne i kokosolie er nemlig korte og mellemlange, hvilket fremmer kroppens evne til at fordøje og omsætte fedtet.

Du kan købe Jomfru kokosolie med rabat HER Du kan læse mere om kokosolie som skønhedsmiddel HER og kokosolie som effektivt middel mod lus HER Du kan finde opskrift på konfektstykker med kokosolie HER