Det vigtige B6 vitamin

1 mar, 2008 | Viden og Forskning

Mange mennesker i den vestlige verden mangler det vigtige B6 vitamin, og nogle forskere hævder, at det ligefrem kan være vanskeligt at finde voksne, der har tilstrækkeligt med B6 vitamin i kroppen. De mener yderligere, at op mod 50% af alle gravide har for lave niveauer. Mange vil derfor kunne have glæde af et dagligt tilskud.

B6 vitamin har stor betydning for mineralbalancen, det indgår i omdannelsen af de essentielle fedtsyrer til de hormonlignende eicosanoider, er nødvendigt for dannelsen af serotonin og melatonin, og mennesker med stress, depression samt diabetikere og kvinder med hormonelle ubalancer har alle større behov for et dagligt tilskud. Evnen til at optage B6 vitamin fra kosten falder med årene, så ældre er ofte i større underskud end yngre.

Mennesker med den såkaldte ”Morton’s fod”, det er når nr. to tå er længere end storetåen, har stort set alle et genetisk større behov for B6 vitamin end andre mennesker. Husk altid at tage en blanding af de øvrige B-vitaminer, gerne i form af et B kompleks, når du tager B6 vitamin tilskud.

Var du tilfreds med denne artikel, så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder eller til at dele den med dine venner. Du kan også tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev, der udkommer en gang om måneden med nyt om mad og sundhed og inspirerende opskrifter.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!