Fiskeolie, kvinder og styrketræning

15 jan, 2012 | Viden og Forskning

 

Det er godt for os kvinder at røre os og styrke vores muskler og knogler. Nu viser nyere forskning, offentliggjort i The American Journal of Clinical Nutrition, at ældre kvinder, der kombinerer den daglige styrketræning med indtag af fiskeolie, dermed øger effekten af træningen.

Fiskeolie er bedst kendt for sin antiinflammatoriske indvirkning på kroppen, men også for sin gavnlige effekt for hjerte og kar systemet, samt for nervesystem, immunforsvar og hormonbalance. Nu kan der altså føjes endnu en ting til rækken af sundhedsgavnlige effekter, nemlig en øget effekt af knoglestyrkende træning.

Husk derfor din daglige fisk eller fiskeolie, men vær yderst opmærksom på kvaliteten. Mange fiskeolier, der sælges i Danmark er harske. Derfor anbefaler jeg flydende fiskeolier, for så kan du som regel lugte dig frem. Vil du vide mere om det gode fedt, kan du klikke her.

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Indenfor læge- og forskningsverdenen har erkendelsen af, at der er forskel på kvinder og mænds fysiologi og reaktionsmønstre, været længe undervejs. I dag er vi heldigvis nærmere en forståelse for, at mænds og kvinders biologi er forskellig, men det afgørende...

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!