Gorridsen Design – de skønneste, bæredygtige trøjer

9 nov, 2020 | Viden og Forskning

Mine absolutte favorittrøjer stammer fra Marianne Gorridsen. De er fantastiske i kvalitet og pasform, og ved at købe dem, hjælper du samtidig nogen af verdens fattigste kvinder. Derfor har jeg lyst til at dele denne fine historie med dig.

Jeg købte min første Gorridsen striktrøje for tre år siden. Den har været min yndlingstrøje de seneste vintre, og da den efterhånden var godt slidt, ville jeg i år gi’ mig selv en ny i julegave. Forretningen var desværre lukket, og jeg gik derfor på hjemmesiden for at finde, hvor jeg kunne købe en ny trøje. På denne måde fik jeg indblik i den fine historie bag trøjerne. Den havde jeg ikke kendt til, og det er den jeg har lyst til at dele med jer.

Det er et på alle måder vidunderligt projekt, som Marianne Gorridsen har etableret. Hun startede for cirka syv år siden et strikkeri i et af verdens fattigste lande, Peru. Her hjalp Marianne Gorridsen en række af områdets kvinder til et meningsfyldt og givende arbejde. Det betyder, at når du køber en af de vidunderlige trøjer i alpaca uld, så muliggør du det for fabrikkens kvinder at forsørge sig selv og deres børn og give børnene mulighed for at gå i skole. Efter skoletid kommer børnene så hen på strikkeriet, hvor der hver dag bliver lavet et måltid mad til de ansatte og deres børn. Kvindernes dygtige hænder skaber på denne fine måde værdi og skønhed, både for os her i Danmark, men også for trængte familier i Peru.

Alpacaerne har et godt liv i Peru. De lever som fritgående dyr, der blot fanges ind og klippes 1-2 gange om året. Dyrene er værdsat som et vigtigt aktiv i det fattige land.  Den bløde og fineste uld fra den allerførste klipning af de unge dyr kaldes for baby alpaca. Derefter er betegnelsen på garnet alpaca. Trøjer i alpaca uld er unikke, idet de luner uden at være tunge.

Marianne Gorridsen hjælper på denne måde sårbare mennesker i Peru, men også i Danmark har virksomheden et socialøkonomisk formål. Lageret, som Gorridsen Design samarbejder med, ansætter mennesker, der har behov særlig hensyntagen til deres specielle situation eller handikap. Gorridsen Design skaber således jobs til mennesker, som gerne vil udrette noget med deres liv, men som af forskellige årsager ikke er i stand til at arbejde under samme vilkår som den gængse danske arbejdsplads kræver.

Jeg fik købt en ny smuk blommefarvet trøje i det skønne alpacauld, og jeg blev om muligt endnu mere glad for den efter at have læst den fine historie bag. Min nye trøje i alpacauld er med rund hals, og den har så hængt på mig lige siden. Det er den, du kan se på billedet. Måske en ide til en julegave til en, du holder af?

Her kan du læse mere om Gorridsen Design og finde nærmeste forhandler

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Indenfor læge- og forskningsverdenen har erkendelsen af, at der er forskel på kvinder og mænds fysiologi og reaktionsmønstre, været længe undervejs. I dag er vi heldigvis nærmere en forståelse for, at mænds og kvinders biologi er forskellig, men det afgørende...

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!