Gorridsen Design – de skønneste, bæredygtige trøjer

Forsiden Viden og Forskning Gorridsen Design – de skønneste, bæredygtige trøjer

     4
Gorridsen Design - de skoenneste, baeredygtige troejer

Gorridsen Design får fremstillet de fineste og lækreste trøjer i Peru. De hjælper både sårbare kvinder i Peru til et meningsfyldt liv, men også i Danmark ansætter firmaet mennesker med særlige behov. Trøjerne hører til mine absolutte yndlingsklædningsstykker, og jeg blev ekstra begejstret, da jeg læste historien bag dette unikke firma.

Mine absolutte favorittrøjer stammer fra Marianne Gorridsen. De er fantastiske i kvalitet og pasform, og ved at købe dem, hjælper du samtidig nogen af verdens fattigste kvinder. Derfor har jeg lyst til at dele denne fine historie med dig.

Jeg købte min første Gorridsen striktrøje for tre år siden. Den har været min yndlingstrøje de seneste vintre, og da den efterhånden var godt slidt, ville jeg i år gi’ mig selv en ny i julegave. Forretningen var desværre lukket, og jeg gik derfor på hjemmesiden for at finde, hvor jeg kunne købe en ny trøje. På denne måde fik jeg indblik i den fine historie bag trøjerne. Den havde jeg ikke kendt til, og det er den jeg har lyst til at dele med jer.

Det er et på alle måder vidunderligt projekt, som Marianne Gorridsen har etableret. Hun startede for cirka syv år siden et strikkeri i et af verdens fattigste lande, Peru. Her hjalp Marianne Gorridsen en række af områdets kvinder til et meningsfyldt og givende arbejde. Det betyder, at når du køber en af de vidunderlige trøjer i alpaca uld, så muliggør du det for fabrikkens kvinder at forsørge sig selv og deres børn og give børnene mulighed for at gå i skole. Efter skoletid kommer børnene så hen på strikkeriet, hvor der hver dag bliver lavet et måltid mad til de ansatte og deres børn. Kvindernes dygtige hænder skaber på denne fine måde værdi og skønhed, både for os her i Danmark, men også for trængte familier i Peru.

Alpacaerne har et godt liv i Peru. De lever som fritgående dyr, der blot fanges ind og klippes 1-2 gange om året. Dyrene er værdsat som et vigtigt aktiv i det fattige land.  Den bløde og fineste uld fra den allerførste klipning af de unge dyr kaldes for baby alpaca. Derefter er betegnelsen på garnet alpaca. Trøjer i alpaca uld er unikke, idet de luner uden at være tunge.

Marianne Gorridsen hjælper på denne måde sårbare mennesker i Peru, men også i Danmark har virksomheden et socialøkonomisk formål. Lageret, som Gorridsen Design samarbejder med, ansætter mennesker, der har behov særlig hensyntagen til deres specielle situation eller handikap. Gorridsen Design skaber således jobs til mennesker, som gerne vil udrette noget med deres liv, men som af forskellige årsager ikke er i stand til at arbejde under samme vilkår som den gængse danske arbejdsplads kræver.

Jeg fik købt en ny smuk blommefarvet trøje i det skønne alpacauld, og jeg blev om muligt endnu mere glad for den efter at have læst den fine historie bag. Min nye trøje i alpacauld er med rund hals, og den har så hængt på mig lige siden. Det er den, du kan se på billedet. Måske en ide til en julegave til en, du holder af?

Her kan du læse mere om Gorridsen Design og finde nærmeste forhandler

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.