Er Ibuprofen eller Ipren hormonforstyrrende?

2 jan, 2018 | Viden og Forskning

Er Ibuprofen eller Ipren hormonforstyrrende? Et lille nyt studie fra Rigshospitalet og Bispebjerg hospital har vakt opmærksomhed. I studiet deltog 14 unge mænd, der skulle tage lægemidlet Ipren i to uger. Ipren sælges i håndkøb og indeholder det smertestillende ibuprofen. Efter kun to uger på Ipren, viste analyser, at de unge mænds hormonbalance / testosteronniveauer var faldet og nu svarede til de niveauer, man ser hos 70 årige mænd.
Noget tyder på, at ibuprofen kan forstyrre mænds testosteron produktion. Testosteron dannes overvejende i testiklerne hos mænd. Kvinder danner testosteron i langt mindre mængder i æggestokkene. Dannelsen af testosteron styres af hypothalamus, der regulerer produktionen via et snedigt feed back system.
Når mænds testosteron niveauer falder, så kan det påvirke fertilitet, potens, muskelopbygning, energiniveauer og humør negativt. Forskerne vil nu undersøge tendensen og eventuelle langtidsvirkninger yderligere.
Studiet er publiceret i tidsskriftet PNAS. Du kan læse hele studiet HER
Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!