Kemikalier i slik er mere skadeligt end sukker

Forsiden Viden og Forskning Kemikalier i slik er mere skadeligt end sukker

     1

Kemikalier i slik er mere skadeligt end sukker. Det viser en statusrapport fra Fødevareministeriet, der er baseret på en række videnskabelige undersøgelser omkring børns adfærd i relation til indtag af sukker og kemiske stoffer. Disse undersøgelser påviser en klar sammenhæng mellem adfærdsforstyrrelser hos børn og indtag af bestemte farvestoffer og konserveringsmidler. Hyperaktivitet, koncentrationsbesvær og også fedme blandt børn kædes således sammen med azofarvestofferne:

E110 gul
E122 rød
E124 rød
E129 rød-orange
samt de almene farvestoffer E104 og E102.

Farvestofferne findes ofte i slik, is, chips og sodavand. De er desværre fuldt tilladte at anvende i Danmark, men findes ikke i økologiske produkter. Det er endnu en god grund til altid at vælge økologiske fødevarer. Forskerne vurderer, at disse stoffer er mere skadelige for børn at indtage end sukker, og i England, hvor størstedelen af forskningen er foregået, anbefaler myndighederne nu forældre ikke at gi’ deres børn fødevarer med farvestoffer i.

Du kan læse mere om, hvordan uønsket kemi kan påvirke dit barns hjerne HER
Du kan læse mere

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.