Mælkesyrebakterier har stor sundhedsmæssig betydning

Forsiden Viden og Forskning Mælkesyrebakterier har stor sundhedsmæssig betydning

     2
Sundheden sidder i tarmen

I studie efter studie afsløres det hvor afgørende vores mælkesyreflora i tarmen er for immunforsvarets evne til at beskytte os mod sygdom og for vores sundhed generelt.

Alligevel anbefaler danske læger ikke tilskud af probiotika! Det er ikke alene velunderbygget men også velkendt, at mælkesyrefloraen i tarmen har stor betydning for kroppens balancer, og er den svækket, så er risikoen for udvikling af en lang række sygdomme samt overvægt væsentligt forøget.

Mælkesyrebakteriefloraen huser cirka 70% af dine immunforsvarsceller, og sammensætningen og balancen af denne flora betyder alt for kroppens signalleringsevne og balancer. Den gode mælkesyreflora videregives fra mor til det lille nyfødte barn under fødslen. Det betyder også, at børn født ved kejsersnit ikke overdrages en varieret bakterieflora fra moderen via vagina, hvorfor disse børn – med den viden vi har i dag – helt automatisk burde ordineres mælkesyrebakterier efter kejsersnittet for at forebygge sygdom.

Det sker bare ikke.

Den udbredte anvendelse af antibiotika har også stor betydning for sammensætningen af tarmfloraen. Antibiotika slår effektivt alle bakterier ihjel, ikke kun de uønskede, men også de gode og styrkende mælkesyrebakterier. Derfor skal en antibiotika behandling altid følges op af mindst to måneders indtag af gode mælkesyrebakterier. Det anbefales bare ikke af danske læger!

Gode tilskud af mælkesyrebakterier har et indhold af mindst 15 mia. Mælkesyrebakterier pr. kapsel, og de indtages bedst sammen med et måltid for at opnå optimal effekt. Jeg anvender personligt Udo’s probiotika eller Cytoplans Probiotika, begge produkter er rigtig gode og er i kapselform. Jeg tager ofte en mælkesyrekapsel sammen med et måltid, og så sørger jeg for at supplere min mad med velsyrnede yoghurter, mælkesyregærede grønsager og kefir, som alle styrker en sund mælkesyreflora.

Det betaler sig at pleje sin mælkesyreflora.