Mælkesyrebakterier har stor sundhedsmæssig betydning

3 dec, 2014 | Viden og Forskning

I studie efter studie afsløres det hvor afgørende vores mælkesyreflora i tarmen er for immunforsvarets evne til at beskytte os mod sygdom og for vores sundhed generelt.

Alligevel anbefaler danske læger ikke tilskud af probiotika! Det er ikke alene velunderbygget men også velkendt, at mælkesyrefloraen i tarmen har stor betydning for kroppens balancer, og er den svækket, så er risikoen for udvikling af en lang række sygdomme samt overvægt væsentligt forøget.

Mælkesyrebakteriefloraen huser cirka 70% af dine immunforsvarsceller, og sammensætningen og balancen af denne flora betyder alt for kroppens signalleringsevne og balancer. Den gode mælkesyreflora videregives fra mor til det lille nyfødte barn under fødslen. Det betyder også, at børn født ved kejsersnit ikke overdrages en varieret bakterieflora fra moderen via vagina, hvorfor disse børn – med den viden vi har i dag – helt automatisk burde ordineres mælkesyrebakterier efter kejsersnittet for at forebygge sygdom.

Det sker bare ikke.

Den udbredte anvendelse af antibiotika har også stor betydning for sammensætningen af tarmfloraen. Antibiotika slår effektivt alle bakterier ihjel, ikke kun de uønskede, men også de gode og styrkende mælkesyrebakterier. Derfor skal en antibiotika behandling altid følges op af mindst to måneders indtag af gode mælkesyrebakterier. Det anbefales bare ikke af danske læger!

Gode tilskud af mælkesyrebakterier har et indhold af mindst 15 mia. Mælkesyrebakterier pr. kapsel, og de indtages bedst sammen med et måltid for at opnå optimal effekt. Jeg anvender personligt Udo’s probiotika eller Cytoplans Probiotika, begge produkter er rigtig gode og er i kapselform. Jeg tager ofte en mælkesyrekapsel sammen med et måltid, og så sørger jeg for at supplere min mad med velsyrnede yoghurter, mælkesyregærede grønsager og kefir, som alle styrker en sund mælkesyreflora.

Det betaler sig at pleje sin mælkesyreflora.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!