Manuka honning – Sund honning med aktibakteriel effekt

5 aug, 2015 | Viden og Forskning

Manuka honning – Sund honning med antibakteriel effekt. Manuka honningen stammer fra den vilde Manuka busk, og indeholder stoffet metheylglyoxal, kaldet MGO. Det er MGO indholdet, der adskiller Manuka honning fra almindelig honning. Stoffet MGO viser sig nemlig at have en stærk antibakteriel effekt. Jeg har haft Manuka honning i mit køleskab gennem flere år, primært fordi jeg i forbindelse med en operation fik en stafylokok infektion. Her viste Manuka honning sig effektivt, og vi har siden i familien brugt det, hvis vi har haft rifter, forkølelser, forkølelsessår, mavepine eller bare infektioner. OG det virker. Derfor er det nu en fast ingrediens i køleskabet, og mærker vi optræk til lidt snue, så tager vi et glas varmt vand eller ingefærte med 1 spsk Manuka honning. Det smager dejligt, ligesom lynghonning og har en dyb varm farve. Manuka honning tåler i modsætning til almindelig honning opvarmning, så det er velegnet i te eller andre varme drikke.

Forskning viser ovenikøbet, at Manuka honning med et højt MGO indhold kan være effektivt imod selv resistente bakterier, og derfor måske et virksomt og helt naturligt middel i disse tider med VTECH og MRSA etc.

manuka træForskerne mener, at grunden til at specielt Manuka honning har disse egenskaber og et højt indhold af MGO, skyldes de strabadserende forhold busken er underlagt. Det er simpelthen buskens måde at forsvare sig og overleve på, som vi så kan nyde godt af. Selv de gamle grækere kendte til og anvendte Manuka honning, men idag produceres hovedparten på New Zealand. Du kan læse meget mere om Manuka, om forskning og virkning via linket herunder.

Manuka honning med højt indhold af MGO forhandles i Danmark. Det bedste er at købe Manuka honning med et MGO indhold på mindst 400. Den kan købes i helsekostforretninger og netforretninger. Du kan læse mere om via linket herunder. Det er også muligt at købe Manuka tandpasta.

Manuka honning – sund honning med antibakteriel effekt. Du kan læse mere om Manuka honning her
Du kan læse mere om forskning og effekter af Manuka honning her

Du kan købe Manuka honning – Sund honning med antibakteriel effekt i landets helsekostforretninger samt på nettet, blandt andet hos netspiren.dk

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!