Massage er sundt

10 sep, 2021 | Viden og Forskning

Selvforkælelse i højeste potens plejer jeg at kalde en omgang god massage, men vidste du, at massage også er befordrende for helbredet?

En australsk undersøgelse har vist, at blot 10 minutters muskelmassage efter træning kan reducere muskelømhed med 30%. Et større review har vist, at niveauerne af stresshormonet kortisol faldt med 31% efter en massage, mens niveauerne af feel-good-hormoner som dopamin og serotonin steg cirka 30%. Så forkæl dig selv eller en du holder af med en rigtig god massage.

Jeg er så heldig at have en rigtig dygtig massør. Han hedder Henrik Davidian, og han holder til i meget smukke lokaler på Banegårdspladsen i Aarhus. Når jeg får massage hos Henrik, så føler jeg mig styrket og føler at jeg næsten svæver derfra, så skønt er det. Han er kompetent, susende dygtig og god til at fornemme og mærke, hvor musklerne trænger til at blive masseret og løsnet op, og så er han samtidig et rigtig dejligt og sympatisk menneske.


Får du lyst til en omgang velgørende massage, står du og mangler en god gave, eller ønsker du blot at glæde en du holder af, så kunne et gavekort til lidt god massage måske være en ide?
Her kan du finde info om massør Henrik Davidian

Reference:
Zainuddin Z, Newton M, Sacco P, Nosaka K. Effects of massage on delayed-onset muscle soreness, swelling, and recovery of muscle function. J Athl Train. 2005;40(3):174-180.
Tiffany Fiels, Cynthia Kuhn et al; “Cortisol decreases and serotonin and dopamin increase following massage therapy”; International Journal of Neuroscience, 115:10, 1397-1413

Dette er ikke en reklame, jeg er bare ægte begejstret.

Var du tilfreds med denne artikel Massage er sundt? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!