Ny forskning: CT scanning øger risiko for kræft hos børn

8 jun, 2012 | Viden og Forskning

Det medicinske tidsskrift The Lancet offentliggjorde i går et forskningsresultat, hvor forskere fra Newcastle University påviser, at CT-skanninger af børn og unge øger deres risiko for at få kræft i hjernen og for at udvikle leukæmi.

Studiet er baseret på en gennemgang af 180.000 patienters journaler, som alle var under 21 år, og som alle har fået foretaget CT-scanninger i perioden 1985 til 2002. Det blev fundet en signifikant øget risiko for leukæmi og hjernesvulster blandt de børn og unge, der havde fået foretaget CT-scanninger.

Risikoen ved CT scanninger, der står for computertomografi, har tidligere været debatteret, og efter min mening vil det givetvis også kunne dokumenteres inden længe, at hyppige CT scanninger også kan vise sig være forbundet med øget risiko for udvikling af kræft i voksenalderen.  

Ærgerligt at vores hospitaler i så høj grad har valgt at satse på CT-scannere frem for ultralyd, MR scanninger eller sågar thermografier, der enten er helt uden risiko eller medfører langt lavere risiko.

Link til studiet:

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2812%2960815-0/abstract

Læs også:

Mammografi screeninger – Ny bog af Peter C. Gøtzsche

Thermografi – Et effektivt alternativ!

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!