Ramsløg er super sunde

18 mar, 2016 | Viden og Forskning

Ramsløg er super sunde, og skovbundene mange steder i Danmark er lige nu dækket af stærkt duftende ramsløg, der er sprængfyldte med vitaminer og mineraler og dermed udgør de et super boost til immunforsvaret.

Ramsløg smager godt, og dufter og smager mildt af hvidløg. Her på hjemmesiden ka du også finde opskriften på en delikat ramsløgspesto, men du kan også pakke fisk og kylling ind i de nærende ramsløgsblade. Du kan anvende snittet ramsløg i enhver salat, du kan supplere den hjemmelavede pizza med friskhakkede ramsløg, og du kan lave denne lækre tomattærte med ramsløg – også helt uden gluten.

Ramsløg højner enhver ret, så skynd dig ud og pluk de sunde løg, men vær opmærksom på, at det er ramsløg du plukker og ikke de giftige liljekonvaller, der ligner til forveksling. Du kan kende forskel ved at nulre bladene imellem fingrene. Ramsløgsblade dufter stærkt af hvidløg, hvorimod liljekonvalblade ikke dufter. God fornøjelse.

tomattaertemedramsløg
Du kan finde opskriften på tomattærte med ramsløg HER

og du kan finde opskriften på ramsløgspesto HER  

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Indenfor læge- og forskningsverdenen har erkendelsen af, at der er forskel på kvinder og mænds fysiologi og reaktionsmønstre, været længe undervejs. I dag er vi heldigvis nærmere en forståelse for, at mænds og kvinders biologi er forskellig, men det afgørende...

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!