Rent drikkevand er livsnødvendigt… og vi skal passe på det!

13 mar, 2011 | Viden og Forskning

Vi mennesker består af vand. Ca. 70% af vores kropsvægt er vand, og derfor er indtag af tilstrækkeligt med rent vand fuldstændig afgørende for kroppens balancer og dermed for vores sundhed. Men rent drikkevand er ikke længere en selvfølgelighed i verden, heller ikke i Danmark, og mange af os er heller ikke opmærksomme på at få drukket tilstrækkeligt i løbet af dagen. Her er lidt statistik:

– 75% af alle amerikanere menes at være kronisk dehydrerede
– 37% af alle amerikanere menes dagligt at forveksle tørst med sult
– I USA anses dehydrering som væsentligste faktor i relation til træthed på jobbet
– Mange mennesker, der lider af velfærdssygdomme, for højt blodtryk, gigt eller andet kan ofte mindske symptomerne ved at drikke mere vand.
– Tilstrækkeligt vandindtag hos ældre kan bedre korttidshukommelsen og koncentrationsevnen.

Vi skal derfor være opmærksomme på at drikke tilstrækkeligt med vand, mellem 1-2 liter frisk og rent vand dagligt. For hver kop kaffe du drikker, skal du drikke yderligere mindst ½ liter vand. Undgå alle former for sodavand og læskedrikke, specielt light produkter. Drik istedet rent og frisk vand, som du fra tid til anden kan pifte op med lime, citron, frisk ingefær eller anis.

Rent vand er i mange lande en mangelvare, og når jeg fortæller udlændinge, at vi i Danmark tager bad i vores drikkevand, så tror de det er en joke. Vi skal passe på vores vand. Engang havde vi herhjemme verdens reneste drikkevand, men det har vi ikke længere. Landbruget har gennem intens udledning og sprøjtning forurenet rigtig mange vandboringer. Det er trist, og for mig at se, skal der slås hårdt ned. Miljøministerens forslag om en beskyttelseszone på 60 m. omkring vandboringer er uholdbar i længden. Eksperter kræver mindst 500 m for at det skal kunne have effekt. Idag er beskyttelseszonen kun 10 m. Det er helt uhørt, at landbruget i den grad skal have fripas til at ødelægge natur og grundlaget for et godt liv for vi mennesker. Lad os få råbt politikerne op og lad os i fællesskab få det konventionelle landbrugs ødelæggende adfærd stoppet.

Hvad er din mening? Skriv en kommentar eller klik “Synes godt om” nedenfor.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!