Smuk hud hele livet – syv gode råd

5 sep, 2023 | Viden og Forskning

Ønsker du smuk hud hele livet, så får du her syv gode råd. For det handler ikke kun om dyre cremer eller kosmetiske behandlinger. Det handler derimod primært om at nære din hud indefra, via det, du spiser og drikker. Smuk hud dannes nemlig først og fremmest indefra og ud og ikke kun udefra og ind, som mange tror.

Huden er kroppens største organ, og derfor kan det betale sig at passe godt på den. Ofte er hudproblemer organismens første melding til dig om, at du spiser og lever uhensigtsmæssigt eller at der er noget, du ikke tåler. Ved at udelade visse fødevarer og optimere andre, kan du adressere de bagvedliggende årsager, så kroppen kan genfinde sundhed og balance, også i huden.

Ønsker du at bevare en smuk og sund hud hele livet, så kan du med fordel:

1. udelade alle former for sukker, også flydende sukker. Sukker i for store mængder kan producere avancerede glykeringsslut-produkter eller AGE, der binder sig til kroppens proteiner, collagen og elastin, og dermed kan ælde din hud og organer før tid.
2. udelade forarbejdede fødevarer, færdigretter, fast-food og dårlige, raffinerede planteolier som solsikke-, soja-, majs- og vindruekerneolie.
3. reducere indtaget af glutenholdige fødevarer, mælkeprodukter og eventuelt andre allergener, som du mistænker som årsag til hudproblemerne.
4. nær derimod din tarm og dit vigtige tarmmikrobiom med 600 g gode, økogrønsager dagligt.
Dine tarmmikrober påvirker huden i langt højere grad, end vi er opmærksomme på.
5. spis omega 3 fedtsyrer hver dag, gerne fra uraffinerede og stabile kilder. Læs mere HER
Sunde, uraffinerede fedtsyrer er faktisk din mest effektive indre skønhedscreme.
6. optimer dine niveauer af mikronæringsstoffer som vitaminer, mineraler og sporstoffer. Huden har særligt brug for et højtoptageligt multivitamin-mineral tilskud, og personligt tager jeg Nature’s Own CoQ10 multi, der er food-state og af allerhøjeste kvalitet og optagelighed. Suppler med selen og zink (fx Pharma-Nord), D3 vitamin samt eventuelt E-vitamin, hvor alle otte tocoferoler og -trienoler er indeholdt, fx Nature’s Own E vitamin.
7. Få en god nattesøvn, for mangel på søvn øger aldringen, mindsker styrken i hudbarrieren og hudens elasticitet og modstandskraft.

Vær i det hele taget kræsen i dit valg af hudprodukter og cremer. Køb kun økologiske cremer, der ikke indeholder parabener, petrokemikalier, bly eller andre toksiner.
Såvel lægemidler som cremer med kemikalier absorberes let gennem din hud til blodbanen.

Referencer: Humbert P, Pelletier F, Dreno B, Puzenat E, Aubin F.; “Gluten intolerance and skin diseases”; Eur J Dermatol. 2006 Jan-Feb;16(1):4-11
Melnik BC.; “Evidence for acne-promoting effects of milk and other insulinotropic dairy products”; Nestle Nutr Workshop Ser Pediatr Program. 2011;67:131-45.

Her kan du læse mere om Kemi i cremer og make-up 
Her kan du læse mere om Cremer uden kemi

Var du tilfreds med denne artikel om Smuk hud hele livet – syv gode råd? så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nyt om sundhed og spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!