Green Kitchen stories – årets bedste bog

11 sep, 2013 | Bog-omtaler, Bøger og Kurser

Green Kitchen Stories er efter min mening årets absolut bedste udgivelse indenfor sundhed, mad og kogebøger i 2013. Den udkom forleden, helt specifikt den 30.08. Faktisk er det en af de bedste kogebøger jeg nogensinde har haft i mine hænder, og i al beskedenhed, så siger det ikke så lidt.

Det er heller ikke omfattende nok, at kalde Green Kitchen stories en kogebog, for den er meget mere end det. Den er en kombineret mad- og livsstilsbog, som du bare kommer i godt humør af at læse. Du får også lyst til at lave og spise god og grøn mad, til at inddrage hele familien i madlavningen og til at eksperimentere med ny smagsvarianter og råvarer. Bogen er en vegetarisk kogebog, men vi kan alle uden problemer gå ombord i den. For er det ofte ikke grønsgsretterne vi mangler inspiration til? Ved at følge bogens skønne opskrifter, vil du opleve, at det er muligt at tilberede de lækreste, mest indbydende, farverige, mættende og samtidig billige hverdagsmåltider – let og enkelt og helt uden kød. 

Green Kitchen stories er historien om en familie og en blog, startet af danske Luise og svenske David. Da de påbegynde deres liv sammen, skulle de ikke alene forene et dansk og et svensk sind men også tilpasse en usund vegetars vaner (David) med en sundhedsbevidst kødspisers (Luise). Det betød aftaler og kompromiser for at få en hverdag til at fungere. David måtte love at lægge vegetarpizzaerne og al pastaen på hylden til fordel for quinoa og fuldkorn. Luise lovede til gengæld at skære ned på kødet, og bestræbe sig på at skabe næringsrige og proteinrige grønsagsretter. Efterhånden kom den ene nytænkte og velsmagende opskrift efter den anden til verden, og Luise og David begyndte at fotografere, skrive ned og til sidst lægge det ud på en blog, mest for at familie og venner kunne få del i opskrifterne. Bloggen voksede, familien voksede, for datteren Elsa kom til, og dagliglivets glæder og udfordringer foldede sig ud på nettet, hvor deres blog Green Kitchen stories hastigt voksede sig til en stor og international succes. I foråret kronedes værket, da deres blog velfortjent blev kåret til verdens bedste vegetarblog i Las Vegas. 

Og nu har de samlet alle deres bedste opskrifter og udgivet dem i en kogebog, der lige præcis nu er udkommet på dansk hos forlaget Tinkerbell Books. Det er bare KOGEBOGEN, den er gennemført, smuk, fyldt til bristepunktet med fantastiske opskrifter og billeder og den er virkelig inspirerende og hyggelig at sidde og læse i. Men det allerbedste af det hele er de mange skønne opskrifter. Hvad med at hoppe ombord i Green Kitchen Story universet med en sprød æggesalat med karry, med rødbede bourguinon eller måske kunne en pizza bagt på blomkålsbund friste? 

Du kan købe bogen på Saxo.com HER

Du kan finde opskriften på banan-kokos pandekager HER

og på lækre rødbedewraps HER

Du kan læse min omtale af David og Luise HER

Kunne du lide denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele artiklen, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

MADPLAN 2.0 - sund, slank og vital på 3 uger er en helt ny e-bog, der tilbyder dig viden, redskaber og indbydende opskrifter på sund og vitaliserende mad. Sammen med daglig bevægelse kan bogens råd og opskrifter hjælpe dig til et sundere, slankere og mere vitalt liv....

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Få viden og redskaber til, hvordan du kan booste og styrke dit immunforsvar på kun 72 timer. Det er enkelt og velunderbygget, at tre dage på flydende mad kan starte dannelsen af nye immunforsvarsceller i tarmen, sænke inflammationsgraden i kroppens væv og hjælpe...

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Har du også lyst til at få ny inspiration til hygge godt uden en masse tilsat sukker, så kan du hente god viden og inspiration i min nye e-bog, Hygge godt – fredagsslik med god samvittighed. Opskrifterne er enkle, de smager godt, og de frembringes enten helt uden...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!