Chili hitter

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Chili hitter

     1

Danmark er ramt af en veritabel chili bølge, der dyrkes chili i haver og vindueskarme som aldrig før, og der eksperimenteres med den stærke plante i alskens retter lige fra den velkendte chili con carne til i kager og desserter. Der er også forlydender om, at chili kan virke slankende og være effektivt mod forkølelse, men personligt tror jeg, at det handler om at bruge den mængde chili, der passer til temperament og smagsløg og så iøvrigt nyde godt af chiliens indhold af C-vitaminer og øvrige antioxidanter.

Der er netop udkommet to bøger om emnet, den ene er skrevet af Lene Tvedegaard, og den hedder “Smagen af Chili”. Den bringer os omkring chiliens historie, anvendelsesmuligheder, dyrkning af chili, gennemgår fyrre forskellige chilisorter og hvordan de opbevares og anvendes. Alle disse gode informationer sluttes af med nogle virkelig skønne og anvendelige opskrifter på blandt andet chilisalt, chili-chokoladekage, fiskeretter med chili, chilisaucer i alle afskygninger og ikke mindst en forrygende Chili Barbecue sauce, som du får opskriften på herunder. Jeg kan varmt anbefale bogen, den emmer af god viden om emnet, om entusiasme og fyldt med enkle opskrifter. Køb den HER

Den anden bog er skrevet af Chili Klaus og hedder “Den er go’ i ørerne”. Chili Klaus hedder også Claus Pilgaard (ja, stavet med C) og er også kendt som musikeren Claus Wunderhits. Hans passion for chili er tydelig, og i hans bog fester han med chilier, styrkegrader og chilismagning, så ørerne blæser ud. Ofte med kendte ansigter som Bubber, Hella Joof og Rasmus Tantholdt. Bogen er fyldt med viden og tips til sorter, dyrkning og anvendelse af chili, og bogens opskrifter er variationer af traditionelle stærke chiliretter som  Chili con carne, Klaus’ Lavagryde med chili, kylling i karry med chili men indeholder også nytænkte spændende tiltag som eksempelvis kransekage med chili. Den er indbydende og sjov, og er du vild med chili og stærke chiliretter, så kan jeg varmt anbefale den. 

Du kan købe Lene Tvedegaards Smagen af Chili HER

Du kan købe Chili Klaus’ Den er go’ i ørerne HER

Du kan finde en fantastisk god opskrift på Chili barbecue marinade HER