Chili Barbecue marinade

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Chili Barbecue marinade

     5

En god og velkrydret chili barbecue marinade, velegnet til kødretter og grill. Det er ofte en god chili barbecue marinade, der giver kødet et sidste pift og gør det delikat og mørt. Chili barbecue marinaden kan anvendes som dip, rørt med cremefraiche, som dressing, som sauce til kød eller grønt, der ristes på panden eller til grill i ovn eller på udendørs grill. Portionen giver lidt over ½ liter. Opskriften her er fra Lene Tvedegaards bog “Smagen af Chili”. 

Ingredienser:

Ca. 100 g chili
Anbefalede chili: Alle kan bruges. Chupatillo (6), Pimenta Da Neyde (9)
1 glas/ds. gode, flåede tomater
2 spsk tomatkoncentrat
1 løg
4-6 fed hvidløg
½ dl olie
2 topspsk mørk muscovado eller brun farin
1 dl æbleeddike
5 tsk engelsk sauce
2 tsk dijon sennep
1-2 tsk salt
evt. Atamon til konservering

Fremgangsmåde:

Finhak løg og hvidløg, men hold dem adskilte. Finhak chilien. Sæt en gryde over ved middel varme og steg løgene i olien. De skal ikke tage farve, blot blive bløde. Tilsæt hvidløg og tomatkoncentrat og steg videre 2-3 minutter under omrøring. Kom nu resten af ingredienserne i gryden og lad det simre uden låg i ca. en halv time under hyppig omrøring. Tag saucen af varmen og blend den godt med stavblender, eller lad den køle let af og brug foodprocessor/blender. Kom saucen tilbage i gryden og bring den igen i kog og lad den simre 5 minutter mere. Smag til undervejs – måske skal der mere chili, sukker, krydderi eller andet i. Når du er tilfreds, tages gryden af varmen.

OBS!Hvis saucen skal konserveres, så tilsæt Atamon efter anvisning på flasken. Kom saucen på rengjorte, skoldede og evt. Atamon- eller spiritusskyllede glas eller flasker, som straks lukkes.

Du kan læse mere om Chili HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.