Sandheden om sukker

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Sandheden om sukker er netop udkommet på Gyldendals forlag, og det er efter min mening en af de bedste og mest oplysende boeger indenfor sundhedsomraadet i nyere tid.

     10
sandheden om sukker

Lad mig sige det som det er; hvis du kun køber en bog om mad om sundhed i år, så lad det være denne. Bogen “Sandheden om sukker” er netop udkommet på Gyldendals forlag, og det er efter min mening en af de bedste og mest oplysende bøger indenfor sundhedsområdet i nyere tid.

“Sandheden om sukker” er skrevet af Anette Sams, der er forsker, ph.d. og diabetes specialist. Efter mange år som forsker hos Novo Nordisk gik det en dag op for hende, at en sund levevis med blodsukkerstabiliserende mad og motion måske i højere grad var vejen frem i forhold til bekæmpelse af diabetes epidemien. Hun sagde sit gode job op, og arbejder idag med at udbrede sin store viden om sukker. Målet er at inspirere den enkelte til en højere grad af opmærksomhed på de mekanismer, der fører til diabetes samt hvilke tiltag, der med fordel kan indføres i dagligdagen til opnåelse af indre balance og sundhed. Årsagsbehandling fremfor symptombehandling.
Anette Sams ved, hvad hun taler om. Bogen er virkelig god, fyldt med oplysende illustrationer og små skemaer til selvhjælp. Den er inddelt i fire dele, hvor første del fortæller om, hvad sukker egentlig er. Anden del illustrerer med stor tydelighed, hvad sukker i for store mængder kan gøre ved din indre biokemi, og hvorfor en blodsukkerstabiliserende kost er så væsentlig, både for at forebygge type II diabetes, men også i forhold til højere energiniveauer og optimal vægt. Tredje del omhandler temaet sukker i virkeligheden og indeholder redskaber til, hvordan du let og enkelt kan anvende mad og motion som effektive parametre for et stabilt blodsukker, der uden sammenligning er den mest effektive medicin for en sund og velfungerende organisme. Bogens fjerde og sidste afsnit tilbyder dig en effektiv guide til stabilt blodsukker på syv dage. Alt i bogen sker under hensyntagen til dine personlige reaktioner og med stor respekt for vores individualitet.

Blodsukkeret ligger som en underliggende faktor under stort set alle kropslige systemer og organer. Vort høje indtag af sukker, hver dansker menes gennemsnitligt at indtage cirka 42 kilo sukker om året, ligger som en veritabel bombe under vores indre balancer og dermed under såvel vores vores mentale som fysiske formåen. Ja selv under vores livslængde. Type II diabetes er den hastigst voksende sygdom i den vestlige verden, men type Ii diabetes kan heldigvis forebygges og i vid udstrækning kurereres via en dertil tilpasset levevis, der optimerer blodsukkerbalancen fremfor det modsatte. Bogen “Sandheden om sukker” giver ikke bare konkret og velunderbygget viden, den tilbyder også praktiske redskaber, så du kan føre din nye viden ud i praktisk livsførelse. Denne bog er VIGTIG, og den kan få stor stor sundhedsmæssig betydning for rigtig mange danskere, måske også for dig og din familie. Min varmeste anbefalinger. Du kan købe bogen HER

Var du tilfreds med denne omtale af bogen Sandheden om sukker? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.