Vægttab der holder hele livet

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Vaegttab der holder hele livet er en ny bog om de effektive Holbaek slankemetode, skrevet af Jens-Christian Holm. Jens-Christian Holm er forskningsansvarlig overlaege

     4
Vaegttab der holder hele livet

Vægttab der holder hele livet er en ny bog, skrevet af Jens-Christian Holm. Jens-Christian Holm er forskningsansvarlig overlæge i pædiatri (børnesygdomme), klinisk ekstern og forskningslektor ved Københavns Universitet og leder af Enheden for overvægtige børn og unge på Holbæk Universitets Hospital. Jens-Christian Holm har skrevet to helt fantastiske bøger, den ene “Det bedste for barnet”, tager udgangspunkt i problematikken med børn og overvægt, og den anden “Vægttab der holder hele livet”, tager fat i baggrunden for det stigende antal mennesker, der udvikler overvægt. Solidt forankret i den seneste forskning, kan du her læse om den velafprøvede og effektive Holbæk metode.

Jens-Christian Holm har nemlig udviklet en metode, der virker. Den er enkel, kaldes for Holbæk metoden, og den er susende effektiv. Hans udgangspunkt er, at overvægt bør betragtes som en sygdom,fordi det ER en sygdom. Man mærker, at hans hjerte banker for de mange, der lider af overvægt og som ikke modtager den professionelle og virksomme behandling, som han mener, at alle overvægtige fortjener at få.

Det nemme og søde liv sætter sig desværre, og skulle det lykkes at tabe de overflødige kilo, så bliver vægttabet af helt naturlige, urmenneskelige årsager svært at holde. Menneskekroppen har nemlig et indbygget forsvar mod sultedød, og din krop ved ikke, at årtusinders fødevareknaphed i dag er afløst af overflod. Den er programmeret til at sikre overlevelse ved hurtigst muligt at fylde de tømte fedtdepoter op igen. Godt hjulpet af sultstimulerende hormoner sætter kroppen al overskydende energi ind på kontoen for at kunne stå imod næste tørkeperiode eller hårde vinter. For en sikkerheds skyld bliver der lige sparet lidt mere op på sidebenene end sidst. Man ved jo aldrig, om næste hungersnød bliver endnu strengere.

Vægttab er derfor en kamp mod stærke urhormoner, og derfor virker almindelige slankekure ikke i længden. Kroppen er programmeret til at holde på fedtet. Dette er der taget højde for på Holbæk Universitetets Hospital, hvor overlæge Jens-Christian Holm kan fremvise så gode resultater med varige livsstilsomlægninger i børnefamilier, at flere sygehuse herhjemme nu bruger hans metoder. De er oven i købet relativt simpelt og kan faktisk med fordel følges af alle familier.

Overvægt er en kronisk sygdom, og forældre skal lære deres børn at forebygge og bekæmpe overvægt helt fra barnsben. Oplæringen foregår omkring spisebordet, i supermarkedet, når børnene er med til at lave mad, i hyggestunderne og ved at styrke børnenes lyst til bevægelse. En sund livsstil skabes i hverdagen, og der ligger stor kærlighed og omsorg i at lære sine børn gode og sunde madvaner.

Jens-Christian Holm er efter min mening den mest kompetente indenfor området overvægt i Danmark. Hans tilgang til problematikken er sympatisk og empatisk, og man mærker en dyb interesse og omsorg for den enkelte patient i hans tilgang til sit arbejde. Jeg håber, at overvægt, også i Danmark, bliver anerkendt som en sygdom, så alle, der måtte ønske det, kan få solid og professionel hjælp til varigt vægttab.

Indtil det sker, kan jeg på det allervarmeste anbefale Jens-Christian Holms bog Det bedste for barnet, den er virkelig god, velunderbygget og sympatisk. Mine varmeste anbefalinger.

Du kan købe Jens-Christian Holms bog Vægttab, der holder hele livet HER
Du kan købe Jens-Christian Holms bog Det bedste for barnet HER
Du kan læse min omtale af Holbæk metoden HER
Du ka læse mere om tarmflora og vægttab HER
Du kan læse mere om vægttab, der holder HER
Du kan finde masser af opskrifter på skønne, sunde og grønne retter HER 
Var du tilfreds med denne omtale af bogen Det bedste for barnet? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.