Como søen – det smukkeste jeg har set

5 jun, 2019 | Et besøg værd

Como søen – det smukkeste jeg har set. Området omkring Como søen i Italien er uendeligt smukt . Små pittoreske byer ligger som skønne oaser langs søens bredder, der er omkranset af bjerge, skove og blomstrende haver. Der er skønhed, hvorhen du end vender blikket. Comosøen er en af ​​Italiens største søer og er samtidig – med sine 410 meter – den dybeste sø i Europa. Como søen ligger ligger i norditalien, ikke langt fra Milano. Her er lunt og godt, for søen er omgivet af bjerge. Jeg kan varmt anbefale området, og herunder kan du læse mere om de byer, steder og gode restauranter, som jeg besøgte på min rejse dertil.

Jeg var afsted i fem dage, og fik set en del af området. Jeg fløj med gode venner til Milano og vi kørte derfra videre til Menaggio, hvor en dejlig Airbnb ventede. Menaggio er en charmerende by på vestbredden af søen, og her finder du et hyggeligt bytorv, charmerende restauranter og supermarkeder, bagerier og små grønthandlere. Byen har også et marked en til to gange om ugen, afhængig af sæsonen. Fra Menaggio går der små både eller færger rundt til de fleste andre byer langs Como søens bredder. Det er en virkelig god måde at komme rundt på, afslappende, afstressende og rolig. Det kan anbefales, og denne rejsemåde benyttede vi flittigt, for det var langt mere afslappende end selv at køre på de små og smalle veje. For i Italien kører de stærkt.

Allerede den første dag gik turen med båden til byen lige overfor; Bellagio. Det tager ti-femten minutter at sejle derover, og denne by ligger på østsiden, der er mere solrig end vestsiden. Jeg tror nok, at Bellagio får favoritprisen blandt de byer, vi besøgte, for byen er ikke bare charmerende, den er også hyggelig, alsidig, har skønne forretninger, cafeer og restauranter og de smukkeste parker og haver, som du kan besøge. Næste gang jeg kommer til Comosøen, så tror jeg, at jeg vil prøve at bo på Grand hotel i Bellagio, for Bellagio tiltalte mig på alle måder med liv og charme.

På vores sejlture, lagde vi også til ved Villa Carlotta, der er en historisk villa med en smuk arkitektur og en charmerende og seværdig have. I Bellagio kan du også gå en tur i haven omkring Villa Melzi, der er en smuk, smuk engelsk have, placeret langs med søen.

Et andet hotel, der står højt på ønskelisten, er Villa D’Este i Cernobbio, der med sin charme og høje internationale klasse igennem tiderne har tiltrukket såvel skuespillere som forretningsfolk og andre celebrities. Der ville jeg også gerne bo.

Hver dag ved Comosøen er en oplevelse, for vejret skifter, farverne ændrer sig, og oplevelserne står i kø. Enhver travetur byder på nye vinkler og smukke scenarier, sejlturene giver perspektiv og masser af indtryk, og stedet er et konstant varierende maleri, afhængig af vejret, vinden og lyset.

Vi tog også turen sydpå med den lille båd -. helt til den eneste ø i Comosøen, hvor der ligger en interessant restaurant. Faktisk er restauranten det eneste, der er at finde på den lille ø Isola Comacina, og du kan lægge til med båden direkte på den lille ø. Kommer du med bil, så afgår der hele tiden små både til øen fra fastlandet. Restauranten er berømt for deres gode mad og specielle beliggenhed, og det er sjovt at besøge stedet. Maden er god, men dyr. Du betaler et beløb for mad og drikkevarer, og det er en hyggelig dagsudflugt og sjovt at have været der, men de tager lidt ved, synes jeg. Vi nød det dog, havde en skøn dag i pragtfulde omgivelser, med god mad og herlig stemning. Restaurantens bagte løg var noget af det bedste, jeg nogensinde har smagt, og du kan finde opskriften herunder.

En af dagene kørte vi nordpå, og efter blot 10-15 minutters kørsel, befandt vi os i den lille autentisk italienske by Acquaseria.

En tur rundt i byen og langs vandet bragte os til den lille autentiske restaurant Creme Caramel. Denne restaurant er en sand perle, og den blev hurtigt vores favorit, hvor vi nød både en skøn italiensk frokost og den mest forrygende middag, som vi sent vil glemme. Stedet er hyggeligt, og det søde personale serverede god, hjemmelavet italiensk mad til særdeles rimelige priser. Det er et forrygende lille sted, der ligger idyllisk lige i vandkanten. Jeg kan dog varmt anbefale jer at bestille bord, for den lille familierestaurant er velbesøgt.

Italien hører til blandt mine absolutte favoritdestinationer, og jeg kan på det varmeste anbefale dig en tur til Como søen. Det er smukt, hyggeligt, afslappende,  autentisk og mega charmerende.

Du kan læse om min rejse til  smukke Abruzzo ved Rom HER

Var du tilfreds med denne artikel om Como søen – det smukkeste jeg har set? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Kender du Kornets Hus?

Kender du Kornets Hus?

Kornets Hus er et forrygende smukt oplevelsessted syd for Hjørring. Huset tilbyder rundvisninger, bagekurser, historiske fortællinger samt en hyggelig cafe, der serverer den lækreste mad. Alt er smukt, inde som ude. Kornets hus er i den grad et besøg værd.

Covid-19 situationsrapport fra en intensivafdeling

Covid-19 situationsrapport fra en intensivafdeling

Jeanette arbejder i første linie med Covid-19 patienter. Hun har indvilget i at dele sine erfaringer gennem de seneste måneder med Madforlivet’s læsere. Du kan læse Jeanettes Covid-19 situationsrapport fra en intensivafdeling herunder. 

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!