Besøg Abruzzo ved Rom

Forsiden Et besøg værd Besoeg Abruzzo ved Rom. Abruzzo er et smukt omraade, cirka en times koersel fra Rom. I omraadet finder du blandt andet byen med det helt unikke hotel Sextantio Albergo Diffuso. Jeg kan varmt anbefale dig...

     5
Besoeg Abruzzo ved Rom

Besøg Abruzzo ved Rom. Abruzzo er et smukt område, cirka en times kørsel fra Rom. I området finder du blandt andet byen med det helt unikke hotel Sextantio Albergo Diffuso. Jeg kan varmt anbefale dig at lægge vejen forbi og måske ovenikøbet tage en overnatning på hotellet, der ligger spredt med værelser i næsten alle byens renoverede huse.  Jeg besøgte byen sidste år, og det er et af de smukkeste og mest charmerende steder, jeg har været.

Du kan køre fra Rom, igennem det smukke landskab til Abruzzo og Sextantio Albergo Diffuso, der er et kulturhistorisk projekt, der omfatter hele den gamle bjerglandsby. Mange af husene er idag respektfuldt renoverede og indgår i det charmerende hotelkompleks.

Der bor kun få, ældre indbyggere i landsbyen, et par af dem driver byens tre restauranter, andre det lille tehus, købmandsforretningen eller den lille forretning, der forhandler lokale kniplinger. At opholde sig og bo i byen, minder om en svunden tid, og det er netop også hvad det kulturhistoriske projekt har tilstræbt; at genskabe livet og traditionerne som de oprindeligt var i en middelalderlig landsby. Renoveringen af landsbyen og etableringen af hotellet Sextantio Albergo Diffuso er sket over en lang årrække, med stor hjælp og assistance fra museet “Genti d’Abruzzo”, der netop har været dedikeret til at genskabe en sand oplevelse for de besøgende.

Hvert hus i byen er unikt og er restaureret i gammel stil og indrettet med et, to eller tre hotelværelser, der alle har en fælles opholdsstue og et eller flere ildsteder.

Husene er super hyggelige, de er i oprindelig stil med pejs og der er elegant anbragt et badeværelse bag en halvmur inde på de enkelte værelser. På mit værelse stod det smukke badekar midt i lokalet, og det var noget så hyggeligt at sidde der med ild i pejsen og et glas vin og udsigt over den smukke dal.

Den lille charmerende bjerglandsby har hele tre restauranter. Den ene er en lillebitte familiedrevet restaurant med traditionel italiensk mad til overordentlig rimelige priser. Den ligger på et hjørne som noget af det første du kommer til, når du går ind i byen. Du skal opad en gammel trappe og pludselig er du hensat til livet i Italien for mange år siden. Det er hyggeligt og topcharmerende, hele familien driver den lillebitte restaurant, og maden er god. Den anden restaurant ligger i den fjerneste ende af byen, og det var også der, man indtager sin morgenmad, hvis man bor på hotellet. Det er byens største restaurant med et stort åbent ildsted og ligeledes traditionel italiensk mad, men her med et moderne twist. Midt imellem de to ligger en lille hyggelig restaurant, der serverer enkel italiensk mad til særdeles rimelige priser.

Byen er virkelig charmerende med små brostensbelagte gader, porte og søjler, og livet her er stille og roligt. Omgivelserne er betagende smukke, og du kan vandre fra byen og rundt i området. I skovene arrangeres der trøffeljagt i sæsonen, og familierne har særlige trrøffelhunde, der er trænede i at kunne lugte sig frem til de eftertragtede trøfler. På byens restauranter er de særdeles dygtige til at fremstille blandt andet hjemmelavede pastaretter med trøfler.

Maden er enkel, grov og frisklavet, og er du netop vendt retur fra en vandretur, så er det lune foccaciabrød eller den hjemmelavede spagetti vongole eller a la crema så fortryllende, at du aldrig vil glemme det.

Er du, ligesom jeg, fan af Italien, så kan jeg varmt anbefale dig at lægge vejen forbi Sextantio Albergo Diffuso. Det er et dejligt sted, tag en overnatning i et af de charmerede huse og lad roen falde på dig. Tilbring aftenen med de få lokale på en af byens tre restauranter og nyd den hjemmelavede pasta og et glas vin til. Om natten er der helt stille i Sextantio Albergo Diffuso.

Du kan læse mere om stedet og hotellet HER

Var du tilfreds med denne artikel Besøg Abruzzo ved Rom? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.